Brouwers in voormalig politiebureau geboeid… door bier

Foto: Veldhoven Nieuws

In de Veldhovense Dorpstraat ligt brouwerij Het Rijkshotel. Er wordt bier gebrouwen in een ruimte achter een voormalige politiebureau.

Mannen met baarden

De drie hobby-brouwers zijn Joost Broné, Ivo Vogels en Martijn Baas. Mannen met baarden en een passie voor het zelf brouwen van bier. Om de naam van de brouwerij te linken aan de historie van het pand, is gekozen voor Het Rijkshotel. Het logo bevat een paar handboeien en de namen van hun brouwsels refereren aan gevangenissen.

bier

Het assortiment bestaat inmiddels uit drie bieren: de Goelag (zwaar bier), Mathilde (licht bitterzoet) en Bastøy (licht friszuur). Er wordt al geleverd aan een café in Eindhoven en zijn er contacten met slijterijen in Veldhoven, Eindhoven en Helmond. De festivalmarkt is interessant voor het drietal, onder meer voor het vergroten van de naamsbekendheid. Maar die vinden door de coronacrisis dit seizoen niet plaats.

Op zoek naar grotere ruimte

De mannen begonnen met twee dertigliterketels. Inmiddels hebben ze de beschikking over een 150-liter ketel, goed voor zo’n 450 flesjes. Het doel is om verder te groeien met de brouwerij. De huidige ruimte is daarvoor te klein. Om deze groei te realiseren, starten ze binnenkort met crowdfunding.  Indien iemand een ruimte van zo’n zestig vierkante meter te huur heeft, kan deze dat melden via [email protected].

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen