Bodemonderzoek voor noodvoorziening naast St. Jan Baptistschool

Foto: Veldhoven Nieuws

De St. Jan Baptistschool in Oerle groeit als kool. Donderdag vond bodemonderzoek plaats op de locatie waar een noodvoorziening wordt gebouwd.

Het is niet gek dat het aantal aanmeldingen voor St. Jan Baptist oploopt. Met de bouw van de nieuwe wijken Oerle-Zuid en Schippershof is het aantal inwoners van Oerle zowat verdubbeld. Niet alleen de basisschool, maar ook de kinderopvang kampt met een capaciteitstekort, weet dorpsvereniging Oerle.

Noodlokalen

In het integraal huisvestingsplan van de gemeente staat dat er op drie plaatsen noodlokalen verrijzen: bij school voor speciaal onderwijs Zuiderbos, bij basisschool St. Jan Baptist in Oerle en in de nieuwbouwwijk Zilverackers.

Enkele groepen van de St. Jan Baptistschool gaan dit schooljaar al noodgedwongen naar basisschool De Berckacker in de Heikant. Het is de bedoeling dat de noodvoorziening in Oerle er voor aanvang van het nieuwe schooljaar staat zodat alle Oerlese kinderen ook in Oerle naar school kunnen.

Bodemonderzoek

Donderdag vond op de plaats waar de noodvoorziening in Oerle komt te staan bodemonderzoek plaats. Met een sondeerwagen werd op 5 plaatsen tot 15 meter diep in de grond geboord. De bevindingen worden later bij het bedrijf beoordeeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen