Vandaag is de dag; geslaagd, of niet geslaagd?

Foto: Veldhoven.nieuws

Een felicitatie is op zijn plaats voor veel scholieren in Veldhoven. Vandaag kregen ze te horen of ze de vlag uit mogen hangen.

Door Marieke Jacobs

Normaal gesproken horen scholieren het verlossende woord zodra de resultaten van de eindexamens binnen zijn. Dit jaar zijn er echter geen centrale examens afgenomen en dus verloopt het iets anders. Daarom is besloten de nationale slaagdag in het leven te roepen.

Slaagdag

De dag staat in het teken van de afstuderende middelbare scholier. Donderdag 4 juni is de dag, georganiseerd door het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Dit in samenwerking met onderwijsminister Arie Slob.

Door het corona-virus ziet het afstuderen er dit jaar anders uit. Geen examens en dus ook geen examenfeestjes. Geslaagde middelbare scholieren kunnen na vandaag toch de vlag uithangen met daaraan de schooltas. Ondanks alles hoeven ze niet meer terug naar de middelbare.

Gefeliciteerd!

Ook in Veldhoven hebben veel scholieren gehoord dat ze hun diploma op zak hebben. Namens de redactie van Veldhoven.nieuws.nl; Gefeliciteerd!

geslaagd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen