Geen clown meer, maar toch een clown voor Albert Leo!

Foto: Veldhoven.nieuws

Totaal verrast was Albert Leo maandag. Net gestopt als clown, kreeg hij uit handen van Yvonne Rasing een beeldje van zijn grote idool: clown Oleg Popov.

Yvonne Rasing las in het Veldhovens Weekblad van 3 juni het verhaal over Albert Leo. Na zeker 30 jaar stopte hij onlangs met zijn act als clown Appie. Leo noemt in het artikel de wereldberoemde Russische clown zijn grote voorbeeld. Yvonne Rasing is in het bezit van een keramieken beeldje van de clown. “Ik wil het beeldje aan hem schenken. Het is destijds gemaakt door mijn moeder, die 40 jaar keramiekwerk gemaakt heeft. Zij is al enige tijd overleden en zou het zeker leuk gevonden hebben als dit beeldje bij een echte clown en bewonderaar van Popov terecht zou komen. Er zijn een paar glazuurschilfertjes af, maar het is voor iedereen herkenbaar als Popov, met zijn grote pet.”

Ereplaats

Albert Leo was overdonderd door het genereuze aanbod. Dankbaar nam hij het beeldje in ontvangst en vertelt nog eens waarom hij Popov zo bewondert. “Ik heb hem een aantal keren gezien en genoten van hoe simpel hij bepaalde dingen deed. Zoals het improviseren met een spot in een circustent.” Leo beloofde de gulle geefster dat het beeldje bij hem thuis een ereplaats krijgt.

Popov

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen