Officiële start bouw zwembad Veldhoven

Foto: Den Ekkerman

Op donderdag 11 juni werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe zwembad in Veldhoven.

Een week eerder waren de graafmachines al begonnen met graven om wat leidingen te verleggen en deze week werden de eerste contouren van het nieuwe bad al een beetje zichtbaar op het bouwterrein.

gat

Om 15.00 uur precies nam wethouder Daan de Kort het woord. Hij gaf aan waarom het zwembad aan vervanging toe was. Maar ook dat met zoveel bezoekers in het huidige zwembad er geen twijfel over mogelijk is dat er een zwembad voor Veldhoven moet worden behouden. Hierna was het woord aan de voorzitter van de Stichting Sport- en Recreatiebad Den Ekkerman, de heer Jos Blatter. Hij herhaalde in het kort de weg die afgelegd is van een dreigende sluiting van het huidige zwembad in 2016 naar de bouw van het nieuwe. Met behulp van de projectgroep “Behoud zwemwater Veldhoven” is het gelukkig allemaal goed gekomen. Nu kan men uit gaan kijken naar de nieuwbouw. Als laatste nam commercieel directeur van aannemersbedrijf Van der Horst, de heer Ted van Schijndel, nog het woord. Daarna onthulde hij samen met de wethouder het bouwbord.

wethouder

Champagne

Verder waren er nog een aantal genodigden aanwezig waaronder een paar omwonenden, de voorzitter van zwemvereniging Njord, de directie van het zwembad, wat mensen van de gemeente en Synarchis (de marktpartij die de gemeente ondersteunt). Vanwege de Coronacrisis was het niet mogelijk om met meer mensen bij deze start aanwezig te zijn. Onder het genot van wat champagne en een klein hapje werd er geproost op een voortvarend traject van de bouw. Het zwembad moet medio november 2021 gereed zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen