Leden KBO Oerle verrast met cadeautje

Foto: Veldhoven.nieuws

De leden van de KBO Oerle werden zaterdag op het Vekemansplein verrast met een cadeautje. Het betrof een initiatief van de het bestuur van de Oerlese belangenvereniging van senioren.

“Dank je wel, wat een leuk initiatief.” De dankbaarheid van de Oerlese senioren is groot als ze een met een bloemetje en een portie asperges of krentenwegge weer huiswaarts keren. “We hebben vanwege het coronavirus sinds half maart onze 315 leden geen activiteiten meer kunnen aanbieden, terwijl ze wel contributie betalen. Daarom krijgen ze vandaag een cadeautje”, legt voorzitter Huub Stroeks uit.

Leveranciers denken mee

Bij de inkoop van de producten is de Oerlese organisatie goed bedacht door de leveranciers. De asperges zijn van John Kelders, de toebehoren voor de aspergemaaltijd komen van Van Doormalen Retail Groep, een lekkere krentenwegge van de Oerse Molenbakker en het bloemetje van Coppelmans. In tijdsloten van 20 minuten (alfabetische volgorde) kwamen zaterdag een kleine 200 geïnteresseerde leden hun eerder gekozen lekkernij en bloemetje afhalen.

krentenwegge

Hartverwarmend

Het bestuur wil met deze geste ook respect betuigen voor de manhaftige wijze waarop de senioren de laatste maanden zijn doorgekomen. Hartverwarmend is het om te constateren hoe de kinderen, kleinkinderen, buurtgenoten en mantelzorgers de senioren tot steun zijn geweest. Met leden boven de 85 jaar is door het bestuur met regelmaat telefonisch contact opgenomen. Ook bij deze groep merkte het bestuur dat zij in staat zijn geweest om de laatste moeilijke tijd goed door te komen.

Activiteitenprogramma

Hoewel inmiddels het gedrag is ontwikkeld om verantwoord om te gaan met de maatregelen van de overheid, waarschuwt het bestuur iedereen om waakzaam en alert te blijven. Maar ook mogen de senioren langzaamaan weer een beetje van elkaar gaan genieten. Er is dan ook voor het komende halfjaar weer een activiteitenprogramma opgesteld. Zo gaan ze binnenkort in kleine groepjes de wekelijkse fietstocht weer oppakken. In juli staat er onder meer een high tea in de buitenlucht op het programma. Vanzelfsprekend is iedereen verantwoordelijk voor de eigen gezondheid en voor het in achtnemen van alle door de overheid voorgeschreven richtlijnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen