Nieuw kunstgras voor RKVVO en Rood-Wit Veldhoven

Foto: Veldhoven.nieuws

De voetbalverenigingen RKVVO en Rood-Wit Veldhoven krijgen een nieuw kunstgrasveld en nieuwe ledverlichting bij het hoofdveld.

Het hoofdveld van RKVVO is momenteel één grote zandbak. Een kraan verwijdert de oude lava-laag nadat eerder al de kunstgrasmat is verwijderd. Deze was na 11 jaar afgekeurd waardoor de club het risico liep dat er geen wedstrijden meer op gespeeld mochten worden.

Fijne lava

In opdracht van de gemeente is aannemer Van Wijlen uit Sprang-Capelle vorige week gestart met voorbereidende werkzaamheden. De oude grasmat is inmiddels afgevoerd. Zodra de onderlaag is verwijderd, komt er een nieuwe laag van zo’n 10 centimeter fijne lava. Daarop wordt het nieuwe kunstgrasveld aangelegd. “De nieuwe kunstgrasmat is vergelijkbaar met die van UNA die 2 jaar geleden is aangelegd”, weet RKVVO-voorzitter Cees Mels. Ook wordt de mat weer voorzien van rubberkorrels. Het verschil met de vorige mat is dat er nu een opstaande band aan de zijkanten van het veld komt. Dit zorgt ervoor dat de rubberkorrels niet buiten het veld komen.

De oude middenstip is de dans ontsprongen en krijgt straks een plaatsje tegen de muur van de oude bestuurskamer. Die wordt tegenwoordig gebruikt voor teambesprekingen.

Pannaveldje

De jarenlange wens van RKVVO van een pannaveldje wordt nu ook werkelijkheid. “Omdat de aannemer nu toch met zijn materieel hier bezig is, hebben we de opdracht gegeven om achter de kantine een pannaveldje aan te leggen. Die investering betalen we uit de opbrengst van de voetbaldagen die we hier jaarlijks in de vakantieperiode houden.”

Tenslotte gaat de club nog met de gemeente in gesprek over een nieuwe tractor. Mels: “Die wordt elke woensdag door de onderhoudsploeg gebruikt om met een sleepnet de korrels over het veld te verdelen. De huidige tractor hangt met houtjes en touwtjes aan elkaar en moet nodig vervangen worden.”

De werkzaamheden in Oerle zijn begin augustus klaar. Op sportpark De Korze van Rood-Wit Veldhoven zijn ter voorbereiding van de werkzaamheden inmiddels de reclameborden verwijderd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen