Maakt voormalig Rabobankgebouw plaats voor een woontoren van 12 verdiepingen?

Foto: Veldhoven Nieuws

Op de hoek Bossebaan – Burgemeester Van Hoofflaan verrijst de komende jaren een viertal gebouwen met in totaal 170 appartementen. Buurtbewoners zijn hier niet blij mee.

Als de nieuwbouwplannen doorgaan, wordt de muziekschool binnen enkele jaren omarmd door een viertal appartementengebouwen. Daarin komen in totaal 170 koop- en huurappartementen. Het  voormalige Rabobankgebouw en oude postkantoor worden gesloopt. Het oude Rabokantoor telt drie verdiepingen. Op deze plek komt het hoogste van de vier gebouwen. Met twaalf verdiepingen zijn dat enkele Rabobank-gebouwen op elkaar. Een buurtbewoonster tekende een impressie om aan te tonen hoe hoog het hoogste gebouw boven de bomen uittorent. De locatie moet een eyecatcher worden, zoals dat in de Ruimtelijke Structuurvisie van Veldhoven vastligt.

Enquête

Door enkele omwonenden is een enquête gehouden onder direct omwonenden (in alfabetische volgorde: Begijnstraat, Bossebaan, Bree, De Schimmerik, Van Aelstlaan). Veel omwonenden vinden twaalf verdiepingen te hoog, zo blijkt uit de enquête. Alle respondenten vinden dat er meer ruimte moet zijn voor openbaar groen en voor woningen met overwegend twee bouwlagen en een kap. Er zijn zorgen over leefbaarheid, verkeer en parkeren.

Het bestemmingsplan ligt tot 25 september ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis. De bouw start naar verwachting medio 2021. Maar een aantal buurtbewoners gaat een bezwaar indienen tegen het plan.

 

Reacties