Online boekenverkoop Koers van Oers loopt gesmeerd

Foto: Veldhoven Nieuws

De eerste online boekenverloop van de Koers van Oers is een succes. De redactie van het maandblad heeft inmiddels besloten ermee door te gaan.

De redactie houdt jaarlijks een tweedaagse boekenmarkt in dorpscentrum d’Ouw School. De opbrengst daarvan maakt het mede mogelijk om elf keer per jaar het dorpsblad huis-aan-huis te laten bezorgen. Door corona kon de boekenmarkt dit jaar niet doorgaan. Het alternatief, een online boekenmarkt, stelt tot tevredenheid.

Deze zaterdag staan redactieleden bij basisschool St. Jan Baptist waar de voorraad boeken en platen in de kelder ligt. Onder een stralend zonnetje komen mensen in tijdsblokken hun bestelling afhalen die in dozen al klaar staan. “Het loopt goed, we hebben dan ook een goed systeem”, zegt redactielid Miranda van Vlerken. “Alle dozen in de kelder zijn genummerd en op categorie gesorteerd. Zo kunnen we bestellingen heel snel vinden. Het opzetten van dit systeem heeft zoveel tijd gekost dat we besloten hebben om ermee door te gaan.” De grootste bestelling telt maar liefst veertig boeken.

Op de Facebookpagina van Boekenmarkt Oerle staan foto’s van de genummerde dozen met boeken. Op www.koersvanoers.nl kan een bestelformulier worden ingevuld dat met een druk op de knop bij de redactie terecht komt. De redactie biedt ook de mogelijkheid om via [email protected] boeken op te vragen die (nog) niet op de Facebookpagina staan.

Reacties