Theo Coppens uitgezwaaid als directeur van SWOVE

Foto: SWOVE

Vrijdag heeft Theo Coppens definitief de deur achter zich dichtgetrokken bij SWOVE. Hij gaat nu genieten van een welverdiend pensioen.

Na een carrière bij Severinus startte hij in 2001 als coördinator, later directeur, bij SWOVE. De welzijnsorganisatie was toen nog thuis in Huize Sele. Van drie medewerkers is SWOVE onder leiding van Theo uitgegroeid naar twaalf medewerkers. Ook het dienstenpakket is onder zijn leiding gaandeweg uitgebreid. In 2010 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie aan de Burgemeester van Hoofflaan. “Het Steunpunt Mantelzorg en de Vrijwillige Thuiszorg zaten toen nog in Den Tref dat gesloopt zou worden. Op onze nieuwe locatie zaten we allemaal onder één dak”, vertelt Theo.

Hard gewerkt

Het aantal kwetsbare personen en mantelzorgers heeft hij in al die jaren zien stijgen. Met zijn team heeft Theo hard gewerkt aan de komst van onder meer een Dementiecafé, Samen de dag door (dagopvang voor ouderen), DOV (Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven) en Veldhopper (vervoersdienst voor kwetsbare ouderen door vrijwilligers).

Op 1 augustus kwam met Ans van Kuik de opvolger van Theo in dienst van SWOVE. Zij werkte daarvoor zeventien jaar voor de gemeente Best. Ondanks corona heeft ze al kennis gemaakt met de medewerkers van haar nieuwe werkgever. “Het zijn bevlogen en enthousiaste mensen. Ik heb er heel erg veel zin in en ben blij dat ik dit als niet-Veldhovense mag doen”, zegt de inwoonster van Best.

Van Theo kreeg ze les mee om heel zuinig op de teamleden, de vrijwilligers, de relaties en de  ouderen te zijn. “Dat is de basis waarop we ons werk goed kunnen doen. Momenteel zitten we in een lastige tijd. Als de coronacrisis voorbij is, verwacht ik dat de behoefte aan begeleiding groter wordt. We zijn aan het zoeken naar mogelijkheden om de mensen toch iets te bieden. Onze medewerkers en de vrijwilligers bellen al met regelmaat met de cliënten.” “We constateren ook dat de vrijwilligers de mensen missen en andersom”, vult Theo aan.

Dankbaar

Theo kan nu thuis vooruit met een verbouwing en gaat zijn hondenhobby weer oppakken. Ook gaat hij graag met de camper en de motor op pad. Tenslotte wil hij nog zijn dank uitspreken aan het team en de vrijwilligers van SWOVE. “Het was een mooie periode met een geweldig team medewerkers.”  Maar de meeste waardering gaat uit naar de vele vrijwilligers die hij het cement van SWOVE noemt. “Door weer en wind, maar ook met veertig graden staan ze klaar voor onze cliënten. Daarvoor ben ik ze heel dankbaar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen