Hoek Sterrenlaan-Ambachtslaan ondergaat metamorfose

Foto: Veldhoven Nieuws

Op de hoek van de Sterrenlaan met de Ambachtslaan verrijst de komende jaren een hoog en bijzonder gebouw. De bestaande bebouwing wordt daarvoor gesloopt.

VFO Architects is bezig met het ontwerp van een bijzonder gebouw. De groene omgeving waarin het gebouw komt te staan, blijft zoveel mogelijk behouden. Het bijzondere is dat groen deel gaat uitmaken van de architectuur. Daardoor geeft elk seizoen het duurzame gebouw een bepaalde sfeer. Aan de zijde van de Sterrenlaan wordt het gebouw een flink stuk hoger. Daardoor vormt het een soort entree van deze doorgaande weg. Om het omliggende groen zoveel mogelijk te sparen, wordt de mogelijkheid onderzocht om ondergronds te parkeren. Het plan is bedoeld voor een brede doelgroep van een- en tweepersoonshuishoudens die zijn aangewezen op betaalbare woningen. Daarbij wordt gedacht aan starters, ouderen en alleenstaanden.

Gasloos

De flat van Woonstichting Thuis, tussen de Ambachtslaan en De Schaatsenmaker, tegenover de Albert Heijn, gaat ook plaatsmaken. Hier komt een duurzaam en gasloos gebouw dat 56 appartementen telt. Op verschillende niveaus krijgt het gebouw terrassen met groenelementen. Het ontwerp wordt gemaakt door NB Architecten. Er komen onder meer drie speciale parkeerplaatsen voor deelauto’s. De exploitant van de deelauto’s garandeert binnen één uur de beschikbaarheid van een auto. De bestaande in- en uitritten van de Albert Heijn blijven waar ze nu zijn.

De gemeente is momenteel bezig met de bestemmingsplannen Hoek Ambachtslaan-Sterrenlaan en Hoek Ambachtslaan-Klokkenmaker. Deze worden tegelijk in procedure gebracht.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen