Basisschool De Brembocht|Huysackers van start in wijk Huysackers

Foto: Veldhoven Nieuws

Maandag opende de nieuwe basisschool De Brembocht|Huysackers voor het eerst de deuren. Kinderen en ouders kregen er een rondleiding en haalden een lespakket af.

In enkele maanden tijd is de tijdelijke voorziening geplaatst aan de Veldacker. In het gebouw is plaats voor De Brembocht|Huysackers, openbare basisschool Dick Bruna en een kindcentrum van Nummereen. De Brembocht|Huysackers start op de nieuwe locatie met tien leerlingen, dit jaar stromen er nog vijf in. Het nieuwe schooljaar wordt gestart met in elk geval 31 kinderen en voor het schooljaar 2022/2023 staat de teller nu op ruim veertig.

Directeur van basisschool De Brembocht en De Brembocht|Huysackers is Nikki de Jong. “Een deel van de leerlingen woont al in deze wijk. Maar er staan ook kinderen ingeschreven van ouders die nu nog elders huren in afwachting van de realisatie van hun woning in Huysackers.” Momenteel volgen de leerlingen online lessen want de school is nu alleen geopend voor noodopvang.

De leerkrachten Bart van de Voort en Ancilla van den Biggelaar zijn samen met locatieleider Karen van Lieshout vast op de nieuwe locatie aanwezig. Ze zijn zeer te spreken over de nagelnieuwe inrichting van de eigentijdse lokalen. Een blikvanger in de lokalen is het stalen ‘huisje’. “Dat vinden we leuk voor de sfeer, maar we gebruiken het ook tijdens sommige lessen”, vertelt De Jong.  Voorlopig heeft de school de beschikking over 5 lokalen, maar in het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente Veldhoven is afgesproken dat bij groei van het leerlingenaantal meer lokalen mogelijk zijn.

KiVa-school

De gemeente moet het groen en speelaanleidingen nog aanbrengen. Ook het KiVa-certificaat moet nog bij de ingang worden bevestigd, want De Brembocht is al enkele jaren een KiVa-school. KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. “De meeste methoden richten zich op individuen, maar KiVa gaat uit van de groep. KiVa zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarmee worden de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat op school verbeterd. Onze slogan is dan ook: samen maken we het verschil”, legt De Jong uit. Onderdeel van KiVa is een jaarlijkse monitoring van de sociale veiligheid en welbevinden van de kinderen op school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen