Ook op het Sondervick College is 1,5 meter weer de norm

Foto: Veldhoven.nieuws

Ook op het Sondervick College moeten de scholieren 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Hoe pakt de school dat aan?

Tot en met dinsdag hadden de leerlingen nog proefwerkweek. Daarvoor kwamen ze kort naar school, maakten de toets op 1,5 meter afstand om vervolgens weer naar huis te gaan. Vandaag starten de lessen weer, maar alleen voor de examenklassen en de leerlingen van de praktijkpleinen (VMBO) want die lessen kunnen leerlingen niet thuis volgen.

Vast lokaal

De leerlingen die naar school komen, krijgen zoveel mogelijk een vast lokaal, vertelt Martijn Verhagen. “De docenten gaan lopen in plaats van de leerlingen. Om de onderlinge afstand te waarborgen, worden de groepen zo nodig verdeeld over twee of drie lokalen. Ook aula-ruimtes worden ingezet. Tussendeuren en ramen blijven open. In de pauze gaan de leerlingen zo veel mogelijk naar buiten. De 1,5 meter is dan lastiger te handhaven”, beseft de directeur.

Een voordeel is ook dat de Kempen Campus is ingericht met verschillende gebouwen. In de gebouwen zijn net als vorig jaar weer looprichtingen aangegeven die het eenrichtingsverkeer bevorderen. Ook op de trappen worden omhoog en omlaag gaan gescheiden om directe contacten zoveel mogelijk te vermijden.

Verder ligt de focus op het beperken van achterstanden bij de leerlingen, aldus Verhagen. “Zo nodig worden extra lessen gegeven aan de voorexamenklassen en de examenklassen. Uiteindelijk zullen we in alle jaarlagen kijken naar het wegwerken van achterstanden, maar we beginnen met de examenklassen.”

Verhagen voelt zich in deze coronatijd gezegend met meedenkende collega’s van docenten tot de conciërges. “Het improvisatievermogen van het personeel is ongekend”, besluit hij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen