Veilig Thuis chatfunctie blijft tot eind 2021 in de lucht

Foto: Nino Carè via Pixabay

Maakt u zich zorgen over iemand of gaat het bij u thuis niet goed in deze lastige tijd? De chatfunctie van de politie Veldhoven-Waalre is een laagdrempelige ingang om uw zorgen te uiten.

Huiselijk geweld en kindermishandeling komen vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Het zijn zelfs de meest voorkomende vormen van geweld. Nu de lockdown met een aantal weken is verlengd, zitten ook gezinnen langer samen thuis. Hierdoor kan het moeilijker zijn voor mensen om te bellen met Veilig Thuis met zorgen over huiselijk geweld en kindermishandeling, terwijl door de coronamaatregelen mensen meer thuis werken en leven, minder sociale contacten en afleiding hebben en mogelijk wel onzekerheid hebben over hun inkomen en toekomst. Dat kan ertoe leiden dat de spanningen thuis oplopen, wat de kans op fysiek, psychisch of seksueel geweld vergroot.

Om ervoor te zorgen dat Veilig Thuis tijdens de coronacrisis op een laagdrempelige manier bereikbaar is, blijft de chatfunctie van Veilig Thuis in elk geval tot eind van dit jaar in de lucht.

Chat met ons via onze website www.veiligthuiszob.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen