Belastingcafé Veldhoven stelt spreekuren uit

Foto: Bibliotheek Veldhoven

Elk jaar kunnen inwoners van Veldhoven in maart en april gratis hulp bij hun belastingaangifte krijgen in het Belastingcafé. In de huidige omstandigheden is het echter te risicogevoelig om de vertrouwde spreekuren in de Bibliotheek Veldhoven aan te bieden. Mensen die tijdig uitstel van belastingaangifte aanvragen kunnen mogelijk in juli en augustus in het Belastingcafé terecht.

Belastingcafé Veldhoven is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven, BSR Veldhoven, KBO Kring Veldhoven en PVGE Afdeling Veldhoven. Al sinds 2017 maken inwoners van Veldhoven en omgeving gebruik van de gratis belastinghulp. Uit hun reacties blijkt dat ze de ondersteuning zeer waarderen. De samenwerkende organisaties willen deze service ook dit voorjaar graag verlenen, maar vinden dat in de huidige situatie rondom het coronavirus niet verantwoord. Ze hopen in juli en augustus alsnog de spreekuren aan te kunnen bieden. Het Belastingcafé kan dan eventueel mensen helpen, die uitstel van belastingaangifte tot 1 september aangevraagd hebben.

Uitstel aanvragen

Vanaf 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting voor 2020 doen. Uitstel aanvragen is mogelijk vanaf 1 februari tot 1 mei. Dat kan via de Belastingtelefoon (0800-0543), het aanvraagformulier Uitstel aangifte inkomstenbelasting op de website van de Belastingdienst of met uw DigiD via Mijn Belastingdienst. Heeft u nog geen DigiD? Een DigiD aanvragen gaat via www.digid.nl. Daarna ontvangt u een activeringscode per post. Na het activeren kunt u van uw DigiD gebruikmaken.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveldhoven.nl/belastingcafe. Heeft u vragen over het Belastingcafé? Neem dan contact op via e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen