Vergeten tandartsafspraken vormen bijdrage aan Vekemansfonds voor ziekenvervoer bus in India

Foto: Vekemansfonds

Het Vekemansfonds is de cliënten die hun afspraak vergeten bij tandartspraktijk Minerva in Eersel dankbaar. Als zij twee keer in hetzelfde jaar op een afspraak niet komen opdagen, krijgen zij een tarief in rekening gebracht. Dat schenkt de praktijk aan het Vekemansfonds.

Goed doel

Wie bij tandartspraktijk Minerva in Eersel voor de eerste keer een afspraak vergeet, wordt dit nog vergeven. Maar gebeurt dat in hetzelfde jaar nogmaals? Dan moet een tarief betaald worden voor de verloren tijd. De optelsom van deze “vergeten afspraken” schenken de tandartsen Wissing, de Crom en hun team aan een vooraf aangewezen goed doel.

In 2020 en ook in 2021 is het Vekemansfonds het goede doel. Dit fonds helpt de allerarmste kasteloze Dalit en Tribal mensen in Noordoost India. Dit doen ze door, in samenwerking met de zusters Ursulinen in India, onderwijs mogelijk te maken voor de kinderen en door de medische en leefomstandigheden te verbeteren.

Mede door de gift van de vergeten afspraken in 2020 is een auto aangeschaft in de omgeving van Dharamjaigarh. Deze is zodanig aangepast dat het voertuig geschikt is om zieke mensen en zwangere vrouwen naar een medische hulppost te vervoeren. Ziekenhuizen en ambulances zijn er in deze arme gebieden nauwelijks en slechts op zeer grote afstand van elkaar te vinden.

Het Vekemansfonds heeft vele begunstigers en sponsorouders in Veldhoven/Oerle en in de Kempendorpen. Voor meer informatie kunt de website bezoeken: www.vekemansfonds.nl. Het bestuur van het Vekemansfonds is de tandartsen Wissing en de Crom en hun team van Minerva tandartsen in Eersel zeer dankbaar voor dit mooie gebaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen