Kinderen van basisschool De Brembocht vermaakten zich met Koningsspelen

Volledig coronaproof vermaakten de kinderen van basisschool De Brembocht zich vrijdag met activiteiten in de buitenlucht. Iedereen is superblij dat dit weer kan!

Ieder jaar biedt de school de kinderen een leuke dag aan in aanloop naar Koningsdag. “Normaal houden we de dag op de sportvelden van voetbalvereniging Rood-Wit. Maar vanwege corona willen we nu geen vervoer per auto inzetten, daarom vindt de dag grotendeels op en rondom het schoolplein plaats”, legt directeur Nikki de Jong uit. De leerlingen van locatie Huysackers zijn door de eigen ouders naar locatie ’t Look gebracht. De Brembocht organiseerde de dag in samenwerking met Brede School Veldhoven, Tafeltennisvereniging Veldhoven, GV Voorwaarts en Korfbalvereniging Winty Vessem.

De dag begon met een ontbijt op school. In verband met corona brachten de kinderen zelf een ontbijtje mee naar school. Daarna namen de kinderen deel aan een aantal clinics. Ook yoga stond op het programma. Alles gaat coronaproof. Het schoolplein is in vakken ingedeeld, en de groepen zijn niet door elkaar gehusseld. Namens GV Voorwaarts is Jaqueline Slegers aanwezig. De kinderen, met de nationale driekleur op de wangetjes, lopen bij haar over een smalle mat en een balkje dat zo’n 10 centimeter boven de grond zweeft. Even later doen ze hetzelfde, maar dan een stapje moeilijker als ze met een zakje op hun hoofd over de hindernissen balanceren. Sommigen kunnen dat zelfs achteruit!

‘Pingpongen’

Tafeltennisvereniging Veldhoven is met 3 tafels aanwezig. Voorzitter Willem Bakx probeert de jeugd uit groep 5 de kunst van het ‘pingpongen’ bij te brengen. Er is voor alle 24 kinderen een batje en een balletje. “Niet met het batje op de tafel timmeren”, waarschuwt de voorzitter de fanatieke jeugd. Eerst laat hij zien hoe ze het batje moeten vasthouden en legt uit wat de forehand en backhand is. Onder leiding van secretaris Bart Luijkx proberen de kinderen vervolgens met het balletje een plastic beker op de tafel te raken.

Bij korfbalclub Winty Vessem doen de kinderen hun best om een bal door de gele korf te gooien die leerkracht Janneke Timmers vasthoudt. De leerkracht van groep 1-2 is maar wat blij dat deze dag gehouden kan worden. “Iedereen is super enthousiast. Voor de kinderen is dit een uitstapje binnen de eigen school. Heel fijn om dit schoolbreed samen te doen. We zijn er trots op dat we dit hebben neergezet samen met de ouders van de activiteitencommissie en de sportverenigingen. Het is een win-win situatie want voor de clubs levert het vaak wat nieuwe leden op.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen