Veel nieuwe aanmeldingen voor de Nieuwe Band

Penningmeester Hans Zelle was zaterdag in zijn nopjes. Hij noteerde ruim 50 nieuwe deelnemers bij de Nieuwe Band.

De Nieuwe Band aan de Van Aelstlaan 14 is een stichting die zich richt op alle mensen die overdag  tijd hebben en graag hun hobby willen beoefenen of iets nieuws willen leren. Zaterdag konden belangstellenden komen kijken naar het ruime aanbod aan activiteiten.

Cees Piening wordt in een ruimte omringd door fraaie schilderijen. “Dit is werk van deelnemers. Drie dagdelen per week begeleid ik hier groepjes van zo’n 8 personen. De mensen zijn lekker sociaal bezig terwijl ze van mij desgewenst adviezen krijgen.” De meeste van zijn deelnemers zijn 60-plus.

Kitty Tholen geeft kalligrafie, kaarten maken en creatieve vaardigheden. Maar ze maakt ook deel uit van het bestuur. “Als bestuur zijn we tevreden met de animo vandaag. Vorig jaar hebben we geen open dag gehouden vanwege corona waardoor het vandaag drukker is dan in andere jaren. Mensen hebben er weer behoefte aan om even van huis te kunnen.”

“Hout leeft. Ik werk er het liefst mee”, zegt Jan de Leeuw. Al 6 à 7 jaar komt hij wekelijks naar de Nieuwe Band om er hout te bewerken. “Elke maandagmiddag ben ik hier. Ik breng zelf hout mee en kan hier de machines gebruiken. Veel van wat ik maak, geef ik weg aan familie, buren en vrienden. Momenteel ben ik bezig met een plantentafeltje van Douglashout. Dat komt straks buiten te staan.”

Wat De Leeuw met hout heeft, heeft Bert Moes met glas. “Ik werk al zo’n 20 jaar met glas en soms met metaal.” Trots laat hij een bloemstuk in Tiffany zien. “Ik hou van het fijne werk. Hier heb ik weken over gedaan.”

Naald en draad

Naald en draad horen al bijna 30 jaar bij Mariet Daniëls. Ze begeleidt op de maandagmiddag gemiddeld 8 deelnemers. “We hebben hier naaimachines en lockmachines. Deelnemers brengen zelf stof mee. Iedereen werkt hier op zijn eigen niveau, en sommigen hebben begeleiding nodig.” Iedereen werkt er aan een eigen tafel en er liggen volop patronenboeken ter inzage. De enige man die zij begeleidt is Sander de Lauw. De 37-jarige geeft zelf sportles bij de Nieuwe Band, maar hij volgt ook al 2 jaar naailes. ‘Ik ben vrij klein, dus zelf mijn kleding maken scheelt me veel gedoe in de winkel. Ik heb onder meer 2 truien gemaakt naar een patroon uit het patronenboek, helemaal op  maat.” Sander kijkt er naar uit om op 6 september weer zijn sportlessen te kunnen geven. “Het is bewegen op muziek, van marsmuziek tot zomerhits. Ik kijk er naar uit om de mensen weer te zien.”

Op 6 september start de Nieuwe Band dus weer met de activiteiten. Wellicht zit er ook iets voor u bij. Kijk voor meer informatie op de website van de Nieuwe band.

Reacties