Museumtafel 100 jaar Veldhoven in bibliotheek

Imke Duijf van Bibliotheek Veldhoven demonstreert de museumtafel
Imke Duijf van Bibliotheek Veldhoven demonstreert de museumtafel
Foto: Veldhoven Nieuws

Vrijdag is in Bibliotheek Veldhoven een museumtafel in gebruik genomen. Op de interactieve tafel kan een kijkje in de geschiedenis van Veldhoven worden genomen.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de gemeente Veldhoven is in de Bibliotheek Veldhoven een museumtafel gepresenteerd. De interactieve, zogenaamde ‘multitouchtable’ is aan de Bibliotheek Veldhoven geschonken door het comité Veldhoven 100 en bevat historische foto’s van en bijbehorende informatie over Veldhoven. Denk hierbij aan beeldmateriaal van de verschillende wijken, feesten en markante gebouwen door de jaren heen.

De tafel is tijdens openingstijden van de Bibliotheek doorlopend voor iedereen te bewonderen en uit te proberen. Zaterdag 25 september zijn leden van de museumtafel-werkgroep aanwezig in de Bibliotheek Veldhoven om tekst en uitleg te geven. Vrijwilligers van Erfgoedhuis Veldhoven maken deel uit van de werkgroep en geven meer informatie over het Erfgoedhuis. Ook worden bezoekers opgeroepen om zelf ideeën en historisch beeldmateriaal aan te dragen.

De inhoud en samenstelling van de museumtafel is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Erfgoedhuis Veldhoven en Museum ’t Oude Slot in het kader van 100 Jaar Veldhoven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen