Merefelt laat anderhalve meter los

Foto: Veldhoven.nieuws

Merefelt gaat ook mee in de versoepeling van een aantal coronamaatregelen. Zo geldt de 1,5 meter-maatregel niet meer. Wel blijft het verstandig om afstand te houden.

Loslaten anderhalve meter

Vanaf 25 september geldt de 1,5 meter-maatregel niet meer. Het is echter nog wel verstandig om afstand te houden, het nieuwe advies luidt dan ook ‘geef elkaar de ruimte’. Daardoor kunnen er ook weer meer personen in bijvoorbeeld de restaurants, eetpunten, terrassen en recreatiezalen plaatsnemen. Voor wat betreft bezoek aan de huiskamers blijven er lokale afspraken gelden. Deze zijn afgestemd met de cliëntenraden.

Coronatoegangsbewijs niet nodig in de huizen van Oktober

Vanaf 25 september is in veel horeca een coronatoegangsbewijs verplicht. Het kabinet maakt een uitzondering voor eet- en drinkgelegenheden bij zorglocaties. Hiermee blijft het mogelijk om de restaurants, eetpunten, terrassen en recreatiezalen binnen de huizen van Oktober te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs.

Coronatoegangsbewijs voor externe activiteiten

Voor externe activiteiten kan een coronatoegangsbewijs wel nodig zijn. Bewoners en/of hun familie dienen hier zelf voor te zorgen. Wie geen computer, laptop, DigiD of printer heeft, kan ervoor kiezen om via de CoronaCheck-helpdesk (bereikbaar via telefoonnummer 0800-1421) een geprinte versie opgestuurd te krijgen.

Mondkapje enkel bij bepaalde handelingen en situaties

Vanaf 25 september is het niet meer nodig om op zorgafdelingen, (zorg)woningen en behandelruimtes standaard een mondkapje te dragen. Wanneer dan wel?

  • Medewerkers en vrijwilligers dragen een mondkapje wanneer ze langere tijd binnen 1,5 meter met de gezichten naar de bewoner toegedraaid zijn, of bij bepaalde medische handelingen.
  • Bezoekers mogen zelf besluiten of ze een mondkapje dragen op de cliëntenkamers, ook wanneer ze langere tijd dicht bij de bewoner zijn.
  • Bij (een verdenking van) een besmetting op de afdeling of woning dragen medewerkers, vrijwilligers en bezoekers een mondkapje.

Aandacht voor de basisregels

Versoepelen is fijn. Wel blijft het belangrijk dat iedereen de basisregels blijft toepassen:

  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje.
  • Schud geen handen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen