Workshop stop-motion filmpjes maken

Foto: Bibliotheek Veldhoven

Op woensdag 20 oktober is er in Bibliotheek Veldhoven een leuke en leerzame workshop waarbij kinderen een stop-motion filmpje leren maken.

Stop-motion gebeurt door het maken van veel foto’s, waarbij de hoofdrolspelers steeds een stukje verschoven worden. De schitterende klei-animatiefilms Chicken Run, Shaun the Sheep en Wallace & Gromit zijn bijvoorbeeld ook met deze techniek gemaakt.
Eerst bespreekt workshopleidster Nynke Wesseling met de kinderen we wat je wel en niet mag filmen en eventueel online zetten ter vergroting van de mediawijsheid. Daarna legt ze de app uit en gaan de kinderen aan de slag, uiteraard onder deskundige begeleiding.

Nynke: “Ik ben een computernerd en ik vind het ontzettend leuk om iedereen net zo enthousiast te maken over techniek als ikzelf ben. Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, ik zie jullie graag bij de workshop in de bieb!”.

Praktische informatie

De workshop is op woensdag 20 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven en is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Entree is € 5,-. Kaarten zijn vooraf online en in de Bibliotheek verkrijgbaar. Neem een smartphone of tablet mee met genoeg ruimte voor foto’s en daarop de gratis app Stop Motion Studio geïnstalleerd (de app is er voor zowel Android als iOS). Kinderen kunnen ook hun eigen knuffel(s) of Lego meenemen als ze daar een filmpje mee willen maken.

Meer informatie en kaarten bestellen: www.bibliotheekveldhoven.nl/stop-motion

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen