Brandweer bij St. Jan Baptistschool

De brandweersirene klonk dinsdagmiddag enkele keren in Oerle. Op het veld naast basisschool St. Jan Baptist maakten de kinderen kennis met het beroep van brandweerman of -vrouw.

Het thema van de Kinderboekenweek is: Worden wat je wil. Ieder kind kan worden waarvan het droomt. Zelfs burgemeester of brandweerman. Daarom nodigde basisschool Sint Jan Baptist eerder al burgemeester Marcel Delhez uit. Vandaag kwam de brandweer naar Oerle.

“Wie weet wat de brandweer doet?”, vraagt een brandweerman. Het groepje kinderen barst los. “Branden blussen. Auto’s openmaken. Koeien uit de sloot halen.” In drie groepen verdeeld krijgen de kinderen volop informatie van de brandweermannen. Ze krijgen uitleg over het brandweerpak en de uitrusting van een brandweerman. Ze mogen rondlopen met een brandweerhelm op en een warmtebeeldcamera.

Natuurlijk mogen ze even in de brandweerauto plaatsnemen. De spreider, die gebruikt wordt om een auto open te knippen, is erg zwaar merkt de jeugd als ze die even mogen optillen. Het leukst vonden ze misschien wel om met een brandweerslang oranjekleurige pylonen omver te spuiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen