SWOVE en Cordaad Welzijn naar gebouw Veldwijzer

Jan van der Hamsvoord, Robert Tops, Ans van Kuik, Frans Heutinck, Peer Willemse
Jan van der Hamsvoord, Robert Tops, Ans van Kuik, Frans Heutinck, Peer Willemse
Foto: Veldhoven Nieuws

Welzijnsorganisatie SWOVE en Cordaad Welzijn nemen per 22 november hun intrek in het gebouw van Veldwijzer. In het gebouw aan de Sterrenlaan 15 zitten dan 5 instanties waar de Veldhovenaar met zijn vragen terecht kan.

Het gebouw, dat eigendom is van de gemeente, staat bij veel mensen nog steeds bekend als De Parasol. Maar het educatief centrum is er al sinds medio 2019 weg. Dat maakte ruimte vrij voor de komst van SWOVE en Cordaad Welzijn. De 2 organisaties waren al enige tijd op zoek naar een andere locatie.

Bureau Sociaal Raadslieden zit al vanaf 2013 in het pand. Hier kan de inwoner van Veldhoven terecht voor administratieve en juridische ondersteuning.

Voedselbank Veldhoven verstrekt wekelijks voor 3 à 4 dagen voedsel aan inwoners die dat zelf niet kunnen betalen.

Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen helpt kinderen van 0 tot 18 jaar die thuiszitten en die niet mee kunnen doen aan de maatschappij.

Cordaad richt zich vooral op het met elkaar verbinden van Veldhovenaren op het gebied van vrijwilligerswerk, buurt en wijkgenoten en statushouders.

SWOVE wil het ‘centrum prettig oud worden’ zijn en is er voor mantelzorgers.

Kennis onder één dak

Alle organisaties hebben professionals in dienst maar steunen voor een groot gedeelte op vrijwilligers. Zoveel kennis onder één dak is uniek in de regio. Een groot voordeel is dat mensen hier makkelijk kunnen binnenlopen en dat eventuele doorverwijzingen eenvoudig binnen het gebouw kunnen plaatsvinden. Of het nu om een financiële vraag gaat of een ander probleem, elke Veldhovenaar kan in een situatie terechtkomen dat hij of zij een van de 5 partijen in Veldwijzer nodig heeft.

Vanaf maandag 22 november zitten de 5 organisaties samen in het gebouw dat zich profileert als de huiskamer van Veldhoven. Een drempel on hier een kijkje te nemen, is er niet meer. Er is geen loket, maar een huiskamer waar de koffie klaar staat en de bezoeker welkom wordt geheten door een gastvrouw of -heer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen