GL & PvdA in de startblokken

Foto: GroenLinks en PvdA Veldhoven

GroenLinks en de PvdA trekken deze verkiezingen samen op om Veldhoven nog socialer en groener te maken. De paperassen om te mogen deelnemen zijn op orde en het verkiezingsprogramma is vastgesteld.

De lijst met liefst 21 kandidaten is bekend. In maart kunnen de Veldhovenaren kiezen uit een sterke mix van ervaring en enthousiasme; jong en minder jong; man en vrouw. Zij onderschrijven het verkiezingsprogramma ‘Samen sterk op links’. Want GL & PvdA is de enige linkse partij in Veldhoven. Een partij die werk maakt van solidariteit, duurzaamheid en inspraak.

Met elkaar

Hoe herken je straks onze inzet voor de Veldhovenaren van nu en die van de toekomst? Allereerst aan de inzet om het vertrouwen in de overheid te herstellen. Dat die er ‘echt is’ voor de burgers en niet andersom, was de laatste jaren te weinig herkenbaar. Andere belangrijke GroenLinks & PvdA thema’s zijn: het bewaken van de menselijke maat tussen burger en overheid; ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen aan het maatschappelijke leven; onze inzet voor klimaat en natuur. Er zijn problemen die zich vrijwel onttrekken aan de invloed van de lokale politiek overstijgen. Bijvoorbeeld de kloof tussen arm en rijk. Dan is het goed dat GroenLinks en de PvdA kunnen terugvallen op de kennis van hun landelijke partijen. Dat is dus heel wat anders dan verwijt in de vorige verkiezingsstrijd dat zij ons in de wurggreep hebben. GroenLinks & PvdA Veldhoven werkt volstrekt lokaal en zonder instructie van ‘boven’.

Wie kunt u kiezen?

Lijsttrekker Jeroen Rooijakkers (43 jaar) maakt al 15 jaar deel uit van de PvdA Veldhoven. Na 12 jaar raadslid werd hij in de huidige coalitie wethouder van financiën, milieu, duurzaamheid en vrijetijdseconomie. Daarnaast doceert hij op Fontys in Eindhoven. Op plek 2 van de kieslijst staat ‘nieuwkomer’ Jolanda van Grunsven (30 jaar), cultuurwetenschapper en werkzaam in de ICT bij een ouderenzorginstelling. De huidige PvdA-fractievoorzitter Wim Meijberg (62 jaar) brengt op 3 een jarenlange politieke ervaring mee. Op plek 4 tweede nieuwkomer Wessel Mandos (21 jaar) is sinds vorig jaar ondersteunend raadslid. Hij studeert Economics aan de Radboud Universiteit. Rian Bolt Veldhoven (52 jaar) is loopbaanbegeleider en decaan Havo aan het Huygens Lyceum en recent afgestudeerd als Master in Education. U vindt haar op de vijfde plaats. Johan de Haas (plek 6) en Christina Goossens-Ruhr (plek 8) zijn ervaren fractieondersteuners met veel maatschappelijke ervaring. Om ons tot de eerste tien te beperken, introduceren wij nog de ‘nieuwe’ kandidaten: Yorina Wouters op plek 7, Metha Visser op plek 9 en Jan Cuppen op plek 10. Samen met de overige kandidaten een ijzersterk team, niet alleen voor de verkiezingen!!!

De complete kandidatenlijst staat hieronder en op groenlinkspvdaveldhoven.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Rooijakkers 06-51274400.

  1. Jeroen Rooijakkers 2. Jolanda van Grunsven 3. Wim Meijberg 4. Wessel Mandos 5. Rian Bolt-Lavrijssen 6. Johan de Haas 7. Yorina Wouters 8. Christina Goossens-Ruhr 9. Metha Visser 10. Jan Cuppen 11. Fransje van Oost 12. Hannah Wassouf 13. Jos Bosch 14. Yvonne Ruijs-van den Bergh 15. Kees Joosten 16. Bob Groenenveld 17. Christiaan Biezen 18. Henry van den Biggelaar 19. Toon Bazelmans 20. Robert Tops 21. Frans Hofmeester
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen