Musicalgroep PGE voert Kaïn, zwerver in de oerverhalen op

Foto: Irma Vermeijlen

Musicalgroep PGE voert op zaterdag 9 april de eigentijdse musical Kaïn op in de Ontmoetingskerk aan de Meerkollaan in Eindhoven. De toegang is gratis.

Na heel wat corona ‘omzwervingen’ voert Musicalgroep PGE (Protestantse Gemeente Eindhoven) de Musical Kaïn op. Gerard van Midden en Gerard van Amstel zijn de schrijvers van deze eigentijdse musical van een aantal bekende Bijbelverhalen. De musical is zeker ook toegankelijk voor “anders denkenden”, want eigenlijk gaat het om het geven en krijgen van een tweede kans in het leven.

Kaïn zwerft hiervoor in deze musical door verschillende verhalen zoals het scheppingsverhaal, de Toren van Babel, de Ark van Noach, Adam en Eva en de verleiding door de slang en de broedermoord van Abel door Kaïn, Bijbelverhalen uit Genesis 1 t/m 11. Dirigent Willemijn van den Berg en combo leider Jaap Mulder zorgen voor ‘orde in de Chaos’.

Begin maart 2019 stond de uitvoering al op de planning, maar corona gooide roet in het eten. Dit is de 11e musical van musicalgroep PGE, een groep van ca. 25 enthousiaste toneelspelende zangers. Zij zijn al die tijd in een succesvolle uitvoering blijven geloven met als resultaat dat de musical afgelopen weekeinde al 2x werd uitgevoerd (in de Johanneskerk). Als je deze uitvoeringen gemist hebt, dan heb je op 9 april nogmaals de kans om deze musical te komen beleven.

Schilderijen

Kunstenares Pamela Pelupessy, actief lid van Musicalgroep PGE, heeft voor de Ark van Noach schilderijen op karton gemaakt van heel veel dieren die in de musical voor de nodige vrolijkheid zorgen. Om de musicalgroep te sponsoren kunnen deze schilderijen gekocht worden via biedingen op haar website: www.artppamela.nl of bij de musical in de Ontmoetingskerk.

 

Ontmoetingskerk, Meerkollaan 3 Eindhoven, zaterdag 9 april om 15.00 uur én om 19.00 uur (steeds ruim 2 uur inclusief pauze). Toegang gratis; na afloop kun je een vrijwillige bijdrage in de kosten geven.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen