Oud-pastoor nog éénmaal naar zijn parochianen voor laatste groet

Foto: Veldhoven Nieuws

De voormalige pastoor van Wintelre, pastoor Vissers verblijft sinds eind maart in het hospice in Merefelt. Maandagavond bezocht hij nog éénmaal de Willibrorduskerk in Wintelre.

Wens-ambulance

Medewerkers en vrijwilligers van het hospice doen er alles aan om deze laatste periode voor de pastoor zo prettig en aangenaam mogelijk te maken. In samenspraak met de pastoor hadden zij voor maandag 23 mei een wens-ambulance geregeld. Met de wens-ambulance bracht pastoor Vissers een bezoek aan de Sint Jan in Den Bosch. Vervolgens ging hij in Oirschot op bezoek bij pastoor Leendert Spijkers, die op 29 mei zijn uitgestelde gouden priesterfeest zal vieren. Tot slot bracht hij op weg naar Veldhoven in Wintelre een bezoek aan de Willibrorduskerk, waar hij zovele jaren is voorgegaan in allerlei vieringen.

Van 1971 tot 2002 was Piet Vissers (93) pastoor in Wintelre. Zondag 31 mei 2015 stond hij nog één keer op het priesterkoor van de Willibrorduskerk. Tijdens een plechtige Eucharistieviering werd  stilgestaan bij het diamanten priesterfeest van de pastoor.

Laatste groet

Honderden Wintelrenaren gaven maandag gehoor aan de oproep om de pastoor een laatste groet te brengen. De bijeenkomst werd opgeluisterd door het kerkkoor en fanfare en drumband St. Willibrordus. Parochianen noemen Vissers een vooruitstrevende fijne man die goed kon luisteren en altijd belangstelling toonde. Zij gaven hun oud-pastoor een dankbaar en warm applaus toen hij op een brancard van de wensambulance de volle kerk in werd gereden. De emeritus pastoor was zichtbaar geraakt door het medeleven en zei dankbaar te zijn voor de grote opkomst. Na genoten te hebben van de bijeenkomst, werd hij onder applaus weer naar de wensambulance gereden die hem naar het hospice bracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen