Team Pegbroeken wint de Grote Quiz van Veldhoven

Foto: De Grote Quiz van Veldhoven

Team Pegbroeken heeft dit jaar de Grote Quiz van Veldhoven gewonnen. Het team haalde 640 punten en dat was genoeg om de nummer 2, team Roll The Dice, met 24 punten achter zich te houden. Als derde is het team TTV Veldhoven geëindigd.

Tijdens de traditionele feestavond op 24 juni zijn de winnaars bekend gemaakt van de 8e editie van De Grote Quiz van Veldhoven. Dit jaar streden 33 teams om de eerste plaats. De quiz bestond uit ruim 300 vragen met 500 antwoorden en vier buitenopdrachten. Dit jaar moesten de teams een theorie-examen afleggen bij VSV, leren dansen bij LeHaen en proberen te scoren bij basketbalvereniging BV VIDO. De teams moesten dit jaar ook elkaar fysiek bezoeken om stickers te halen voor in het boek.

De overwinning leverde een winstpremie van 800 euro op welke besteed gaat worden aan een Veldhovens goed doel. De Pegbroeken schenkt dit aan Stichting Leergeld. De tweede en derde plaats leverden respectievelijk 500 en 300 euro voor een goed doel op. Tevens werd het team Mousse du Mengel uitgeroepen tot het creatiefste team van de Quiz. Zij gingen er vandoor met 20 flessen Nipperke.

Het boek met alle antwoorden en compilatiefilmpjes zijn terug te vinden op degrotequizvanveldhoven.nl. De volgende editie van de Grote Quiz is op 1 april 2023. Echt waar…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen