Caravan voor de deur, hoe lang mag dat?

Foto: Anatolii Maks via Pixabay

Op 23 juli start de zomervakantie voor de regio Zuid. Dat betekent dat de caravans weer in het straatbeeld verschijnen. Maar hoe lang mag de caravan eigenlijk voor de deur blijven staan?

Nog een paar weken en dan is het zomervakantie. Natuurlijk wilt u eerst uw caravan of camper schoonmaken en inruimen. En zolang u nog bezig bent staat het kampeermiddel bij u voor de deur, maar hoe lang mag dat?

Als u bezig bent om de caravan of camper klaar te maken voor de vakantie, is het onhandig om die in de stalling te laten staan. De meeste vakantiegangers kiezen er dan ook voor om het kampeervoertuig tijdelijk voor de deur te parkeren. Dit is natuurlijk geen probleem, als u zich aan de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) houdt. De meeste gemeenten hebben in de APV regels over het parkeren van een caravan of camper op de openbare weg, dat is dus ook de parkeerplaats voor uw woning. In Veldhoven mag u de caravan, maar ook camper of vouwwagen, maximaal 3 dagen op een openbare plaats hebben.

Voorkom een boete en ergernis

Het parkeren van kampeermiddelen op de openbare weg zorgt voor minder parkeerruimte in de straat. Staat uw caravan, camper of vouwwagen er langer dan 3 dagen, dan kan de gemeente handhavend optreden. De buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) letten er op dat de regels worden gevolgd. Bij een overtreding kan een boete volgen of kan uw kampeermiddel zelfs worden weggesleept. Zorg dat uw kampeermiddel niet langer dan het toegestane aantal dagen op straat staat. Daarmee voorkomt u ook overlast en ergernis in de buurt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen