Pas op! Al tientallen nepwebsites met haardhout

Foto: MegLearner via Piabay

Pas op voor oplichting met hout voor de open haard of kachel. Criminelen spelen in op de vraag naar haardhout.

De gasprijs rijst de pan uit. Veel huishoudens kiezen ervoor om de open haard of houtkachel aan te steken. De vraag is momenteel groot terwijl het aanbod laag is. Criminelen pakken nu hun kans.

De politie waarschuwt dan ook voor het bestaan van nep webshops die kachelhout en brandpellets verkopen. Er zijn al ruim 60 malafide webshops actief. Na het betalen van de bestelling blijft de levering van het hout uit. Het verschil tussen een echte en een nepwinkel is vaak niet te zien. De namen lijken ook nog al eens op die van betrouwbare webshops. Inmiddels heeft de politie al ruim 500 aangiftes binnen.

Let op

Vaak laat een nep webshop de betaling naar een rekeningnummer in het buitenland lopen. Soms vragen criminelen de misleide klanten te betalen met rechtstreekse IBAN-overboekingen. Deze handmatige overboeking komt dan in plaats van de bekende iDEAL-betaling.

Mocht u twijfelen over de verkoper, neem dan eerst contact op. Bekijk ook eens of er online reviews zijn over de verkoper. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, is dat ook vaak zo. Wilt u elk risico uitsluiten; betaal dan pas na levering van je bestelling.

Kijk hier voor een overzicht van nepwebsites.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen