Feestelijke bijeenkomst op Strand 365 voor bewoners duurzame wijk Huysackers

(Toekomstige) bewoners van Huysackers werden bij Strand365 in de watten gelegd.
(Toekomstige) bewoners van Huysackers werden bij Strand365 in de watten gelegd.
Foto: Veldhoven Nieuws

Zondag hield de ontwikkelcombinatie Floreffe, bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Van Santvoort Ontwikkeling en Land ’s-Heeren Vastgoedontwikkeling een gezellige dag voor alle bewoners van de in aanbouw zijnde groene, dorpse wijk Huysackers.

Toekomstige bewoners van een nieuwe wijk worden doorgaans uitgenodigd voor een feestelijk moment waarbij zij kennis met elkaar kunnen maken. Omdat dit voor de bewoners van Huysackers door corona nog niet was gelukt, was zondag dan eindelijk het moment waarop de bewoners elkaar  op een feestelijke manier ontmoetten en vierden dat zij een huis hebben gekocht in de wijk Huysackers. Voor de kinderen waren er verschillende leuke activiteiten zoals een springkussen, knutselen en schminken.

Groen gebied

Huysackers is de tweede woonkern in Zilverackers. Zilverackers ligt ten westen van Veldhoven. In het plan Huysackers komen circa 450 woningen, zowel huur als koop en er komt een basisschool. De woningen komen midden in een groen gebied te liggen: rondom het plan wordt een landschapspark gerealiseerd. Het is een natuurrijke wijk met volop ruimte om te wandelen, spelen en tuinieren. De eerste woningen in de wijk zijn in 2020 opgeleverd, de laatste woning zal in 2023 opgeleverd worden.

Nul-op-de-meter

In lijn met de hele ontwikkeling van Zilverackers speelt de gemeente Veldhoven ook met Huysackers in op de energieagenda van Nederland. Er wordt hoog ingezet op duurzaamheid. Zo worden er alleen nul-op-de-meter woningen gerealiseerd, zijn alle woningen gasloos en wordt het hemelwater opgevangen. Bestaande, waardevolle ecologische landschapselementen worden ingepast in de stedenbouwkundige structuur. In combinatie met het aan te leggen landschapspark komen de woningen in een groen, natuurrijk gebied te liggen. Er wordt veel aandacht besteed aan de lokale biodiversiteit door natuurinclusief te bouwen. Zo worden er bijvoorbeeld nestkastjes opgehangen.

Wethouder Caroline van Brakel: “Zilverackers is een belangrijke ontwikkeling voor Veldhoven. Niet alleen is het de laatste uitbreidingsmogelijkheid, maar er is ook een enorme woningbouwopgave voor Veldhoven, en de regio. Bijzonder mooi om te zien hoe dat in Veldhoven wordt opgepakt in samenhang met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en diversiteit.”

Huysackers

Betaalbaarheid van woningen is een van de grootste uitdagingen in deze tijd. In Huysackers worden woningen ontwikkeld die beschikbaar zijn voor elke portemonnee. Van de ruim 450 woningen bestaat meer dan 20% uit sociale huurwoningen voor de woningcorporaties ‘Thuis en Woonbedrijf. Nog eens 10% is middeldure huur. De middeldure huurwoningen worden afgenomen door Bouwinvest en BPD Woningfonds.

Trots

Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf: “We horen van onze bewoners dat ze blij zijn met hun duurzame nieuwbouwwoning met een dorps karakter. Dat zo veel verschillende bewoners fijn kunnen wonen, vinden we bij Woonbedrijf het allerbelangrijkste. Hier in Huysackers is dat heel goed gelukt en daar zijn we ontzettend trots op.”

Ontwikkelcombinatie Floreffe, tevens organisator van de dag bij Strand365, kijkt tevreden terug op een geslaagde dag. Mireille Knape, Senior Ontwikkelingsmanager: “Wij bieden mensen graag een fijne woning in een prettige leefomgeving. Zondag was een heerlijke dag vol met ontspanning. “ Voor alle kinderen was er aan het eind van de gezellige middag een megagrote strandbal.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen