De Nationale Voorleesdagen starten in Bibliotheek Veldhoven

Foto: Bibliotheek Veldhoven

De Nationale Voorleesdagen worden uitgebreid gevierd op en in kinderdagverblijven, scholen, boekhandels en bibliotheken. Bibliotheek Veldhoven staat van 25 januari tot en met 4 februari in het teken van deze campagne met voorleesactiviteiten en boekentips.

Workshop Lezen & Liedjes

Bij ‘Lezen & Liedjes’ komen voorlezen én muziek samen voor de allerkleinsten. Elja Smeets van Muziek Fantastique leest voor uit het prentenboek ‘Nee! zei Konijn’ en voegt leuke, muzikale elementen toe aan het verhaal. De workshop wordt 4x aangeboden in de bieb Veldhoven: op woensdag 25 januari om 10.45 uur en 11.30 uur én op vrijdag 3 februari om 15.00 uur en 15.45 uur. De workshop duurt 30 minuten en is bedoeld voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Deelname is gratis, wel even aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/lezen-liedjes

Voorleesmiddag

De maandelijkse voorleesmiddag staat uiteraard in het teken van De Nationale Voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari). Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, aansluitend krijgen kinderen en ouders passende (voor)leestips. De voorleesmiddag is op woensdag 25 januari om 15.00 uur en is vooral leuk voor peuters en kleuters. Deelname is gratis, wel even aanmelden.

In de bieb Veldhoven liggen tijdens de Voorleesdagen een leuke kleurplaat en de gratis Voorleesgids voor iedereen klaar. Bovendien krijgen alle kinderen van 0 tot 6 jaar gratis het vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar (zolang de voorraad strekt) wanneer zij tijdens de Voorleesdagen lid worden van de bieb.

Over De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen beleef je samen! De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In 2023 wordt de twintigste editie van de campagne gevierd. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari t/m 4 februari. ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte, is het Prentenboek van het Jaar.

Nationale Voorleesdagen

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/voorleesdagen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen