Seniorenraad zoekt versterking voor Seniorenpanel

Foto: Anemone123 via Pixabay

De Seniorenraad Veldhoven behartigt de belangen van de Veldhovense senioren (55+). Het Seniorenpanel is de raad daarbij behulpzaam door een aantal keer per jaar via internet een vragenlijst in te vullen.

Veldhoven telt veel senioren, rond 14.000 inwoners zijn ouder dan 60 jaar. Om hun belangen goed te behartigen, kent de Seniorenraad drie werkgroepen: Wonen, Welzijn en Zorg en de werkgroep Samenspraak. De Seniorenraad werkt samen met de gemeente Veldhoven, welzijnsinstanties, woningbouworganisaties en de besturen van de KBO en PVGE.

Onder belangen wordt alles verstaan wat met welzijn en welbevinden te maken heeft: Wonen & Veiligheid, Zorg & Verpleging, Ontspannen & Bewegen, Eenzaamheid & Ontmoeting.

Beter seniorenbeleid

De Seniorenraad wil meer senioren vragen om via het Seniorenpanel drie tot vier keer per jaar deel te nemen aan een korte enquête. Zo kan ze snel en op eenvoudige wijze opvattingen verzamelen en zich een beeld vormen van de mening van senioren. Het resultaat van de enquêtes brengt de Seniorenraad onder de aandacht van organisaties waarmee regelmatig gesprekken worden gevoerd. Zo probeert de Seniorenraad een beter seniorenbeleid op gang te brengen.

Eerste enquête

Een eerste enquête is inmiddels gehouden. Die ging over wonen en zorg in Veldhoven. Daaruit blijkt dat velen onzeker zijn over hun toekomst op het gebied van wonen en zorg. De behoefte aan betere informatie over deze thema’s blijkt enorm groot. Zo weet lang niet iedereen informatie over financiële ondersteuning voor zorg te vinden. Iets meer dan de helft heeft geen helder idee over de ondersteuning die de gemeente of de verzekeraar kan bieden.

Wie kunnen deelnemen aan het panel?

Senioren (55+) en mensen die voor senioren hun handen uit de mouwen steken en die wonen in Veldhoven en beschikken over een e-mailadres

Wie kunnen niet deelnemen?

Werknemers bij de gemeente Veldhoven en beroepskrachten van maatschappelijke organisaties

Lid worden

Wilt u ook panellid worden? Meld u dan aan via email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen