Veldhovens kinderboek over ALS in de race voor publieksprijs

Daan, Julius en Dragan presenteren vol trots het prentenboek
Daan, Julius en Dragan presenteren vol trots het prentenboek
Foto: Veldhoven Nieuws

Het boek Jack de hond gaat naar de top kan de publieksprijs van uitgeverij Boekscout winnen. Het is geschreven door de jonge Veldhovenaren Julius Thijssens en Daan Croonen. Stem ook!

De aanleiding voor het boek is de diagnose ALS die Julius vader Dragan Thijssens in 2020 krijgt. De familie verwerkte samen het grote verdriet maar wist niet goed hoe ze de jongste dochter Bibi, toen pas 5 jaar, erbij moesten betrekken. Julius kwam met het idee van een prentenboek over ALS dat kinderen duidelijk maakt wat de ziekte betekent. Samen met Daan koos hij het maken van het prentenboek als profielwerkstuk voor hun VWO-opleiding aan het Sondervick College.

Het tweetal won later de Sondervick Profielwerkstukprijs met hun prentenboek.

Het boek Jack de hond gaat naar de top is een ontroerend verhaal met een lach en een traan. Een verhaal over het proces van de ziekte ALS, maar ook over vriendschap, plezier en het delen van emoties.

Het boek is te koop voor € 17,50 via de webwinkel van boekscout. Maar nu kan het boek ook de publieksprijs van uitgeverij boekscout winnen! Daarvoor hebben ze stemmen nodig!

Klik op deze link en help de auteurs van het boek aan de publieksprijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen