Voorstelling over moeilijke momenten bij leerlingen in de pubertijd

Foto: Dana Tentis via Pixabay

Ben ik wel goed genoeg? Wat moet ik met mijn negatieve gedachten? Hierover gaat de voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ op 6 maart in theater De Schalm. Aanmelden kan nog voor deze door het Sondervick College aangeboden voorstelling.

De komende periode gaan ze op het Sondervick College tijdens de mentorlessen aan de slag met het project ‘Laat Het Licht Aan’. Leerlingen wordt op een positieve manier inzicht gegeven hoe om te gaan met moeilijke momenten die ze in hun leven tegenkomen. Tijdens dit project leren leerlingen over hoe ze bijvoorbeeld een depressie bij zichzelf en bij anderen kunnen herkennen en hoe ze deze kennis kunnen inzetten om de juiste acties te kunnen ondernemen.

Voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ voor leerlingen

Maandag 6 maart en dinsdag 7 maart bezoeken alle leerlingen tijdens de les de voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ in Theater De Schalm. Leerlingen in de pubertijd lopen vaak rond met vragen als: Ben ik wel goed genoeg? Wie ben ik los van de groep? Wat moet ik met mijn negatieve gedachten. Dit alles zorgt ervoor dat leerlingen met problemen te maken kunnen krijgen, waarvan ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Aan de andere kant staan leerlingen ook open voor leren, experimenteren en het eigen maken van nieuwe vaardigheden. Hiervoor is het wel belangrijk dat zij goede tools aangeleverd en aangeleerd krijgen. Vanuit deze gedachte is het landelijke project ‘Laat Het Licht Aan’ ontwikkeld. Meer informatie over dit bijzondere project lees je op www.laathetlichtaan.nl

Voorstelling voor ouders op maandagavond 6 maart

Op maandagavond is er een speciale avondvoorstelling voor ouders en andere belangstellenden. Je bent van harte welkom! We ontvangen je graag vanaf 19.15 uur in Theater De Schalm. Om 20.00 uur start de voorstelling. Ook zijn er diverse inspirerende sprekers die vertellen over depressie onder jongeren. Om 21.30 uur eindigt de voorstelling. Aansluitend is er gelegenheid tot napraten met de acteurs en makers van de voorstelling, andere ouders/verzorgers en hulpverleners.

Kom jij ook?

Deze voorstelling wordt je aangeboden door het Sondervick College, in samenwerking met Theater de Schalm en de makers van de voorstelling. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen. Reserveer tijdig jouw ticket: https://laathetlichtaan.nl/event/veldhoven/

Sylvia van Bragt, zorgcoördinator van het Sondervick college: “We merken steeds vaker dat leerlingen niet lekker in hun vel zitten. De keuze voor theater als depressiepreventie sprak mij erg aan. Het is weer eens wat anders dan een gesprek aan tafel. Ik ben enthousiast over het bijbehorende lespakket, de lessen voor en na de voorstelling. Hierdoor zijn ook leraren beter in staat de leerlingen op te vangen. Wat ik zelf mooi vind aan ‘Laat Het Licht Aan’ is de boodschap aan jongeren. Ik hoop dat ze vaker de vraag durven stellen: Heb jij dat nou ook?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen