De Hofzangers schenkt kasgeld aan Voedselbank Veldhoven

: Toon Broeren, Cor van Gerwen, Peer Willemse en Peter Verkuijlen
: Toon Broeren, Cor van Gerwen, Peer Willemse en Peter Verkuijlen
Foto: Veldhoven Nieuws

Vogelvereniging De Hofzangers is per 1 januari van dit jaar opgeheven. Het kasgeld heeft een goede lokale  bestemming gekregen. Afgelopen week is namens de leden een mooie cheque overhandigd aan de Voedselbank.

Op 4 april 2022 is door de leden tijdens een feestavond het 50-jarig bestaan nog gevierd van de club die op 11 april 1972 is opgericht. Op het hoogtepunt telt de club zo’n 50 leden. Cor van Gerwen is een van de inmiddels oud-leden. “Jaarlijks hadden we een tentoonstelling in blokhut De Horst aan de Windmolen. De maandelijkse vergaderingen in café St. Joris werden altijd heel goed bezocht.”

Geen aanwas

Gaandeweg loopt het ledental terug naar circa 35. “Er is geen aanwas van jeugd. De vergrijzing en problemen om bestuursvacatures in te vullen, leidden tot het besluit om de club op te heffen”, legt penningmeester Toon Broeren uit. Hiervoor schakelt De Hofzangers Peter Verkuijlen van het district Noor-Brabant Oost van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers in. Broeren: “We zijn als club heel bij dat we de bond hebben ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. Ook zijn we erg blij dat we een lokaal goed doel kunnen steunen.” Een grote meerderheid van de leden is het er mee eens dat het kasgeld naar Voedselbank Veldhoven gaat. De cheque ter waarde van 2000 euro is dan ook in grote dankbaarheid in ontvangst genomen door Peer Willemse, voorzitter van de voedselbank. “Vorig jaar in januari ondersteunden we 80 gezinnen, een jaar later is dat verdubbeld naar 160. En dat zijn gezinnen tot wel 9 personen. Ten gevolge van de coronaperiode en de crisis waarin we zitten, is de aanvoer van producten minder. Dus alle donaties zijn welkom”, legt Willemse uit.

De voormalige leden van De Hofzangers hebben inmiddels een brief ontvangen waarin het proces naar de opheffing beschreven staat en de bestemming van het kasgeldgeld van de club. Tijdens de districtsvergadering van de NBvV die op 23 april in Erp plaatsvindt, zal Verkuijlen melding maken van het opheffen van De Hofzangers. De meeste oud-leden hebben inmiddels onderdak gevonden bij een andere vogelvereniging in Veldhoven of de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen