Openbare repetitie Kempenkoor op weg naar de Matthäus Passion

Foto: Kempenkoor

Kempenkoor verzorgt op maandag 13 maart vanaf 19.45 een gratis toegankelijke repetitie in de verwarmde Sint-Petrusbasiliek in Oirschot.

Kempenkoor trakteert ook in 2023 belangstellenden en Bachliefhebbers op een openbare repetitie. Op de lessenaar staat dan de Matthäus Passion van Bach. Deze gratis toegankelijke repetitie vindt plaats in de verwarmde Sint-Petrusbasiliek aan de Markt in Oirschot op maandag 13 maart a.s. vanaf 19.45 uur. Inloop kan vrijblijvend gedurende de hele avond. In de pauze is koffie en thee te verkrijgen à € 2,00 contant.

Unieke kans

De open repetitie is een unieke kans voor iedereen om te komen luisteren en een interessante koorrepetitie mee te maken. Het is een voorproefje voor de uitvoering van het meesterwerk van Bach op woensdag 5 april in de prachtige basiliek. De avond heeft een interactief en educatief karakter. Een enthousiaste bezoeker liet vorig jaar weten dat zij de avond nog boeiender vond dan ze dacht. Zo dicht bij de muziek en de beleving had ze niet verwacht!

De afgelopen weken is het koor begonnen met de repetities voor de integrale uitvoering en op 13 maart kunnen belangstellenden meebeleven hoe zo’n repetitie verloopt en krijgen ze de kans om te zien of ze mogelijk de stap willen zetten om mee te gaan zingen bij Kempenkoor. Maar ook zonder die ambitie is ieder van harte welkom!

Dirigent Cees Wouters, de vaste dirigent van Kempenkoor, leidt de openbare repetitie. De begeleiding is in handen van pianist Ad Broeksteeg, de vaste repetitor van Kempenkoor.

De Matthäus Passion wordt uitgevoerd op woensdag 5 april in de Sint-Petrusbasiliek.
De Hoogtepunten uit de Matthäus worden dit jaar in de Paterskerk/ DomusDELA in Eindhoven gezongen op maandag 3 april.

Info: www.kempenkoor.nl en www.matthauspassionoirschot.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen