Veel kraambezoek voor Boris en moeder Iris

De lente betekent nieuw leven! Kinderboerderij De Hazewinkel viert zondag 10 april nog tot 17.00 uur de lente. Er is deze dag nog van alles te beleven.

Bij de ingang van het omheinde deel ligt voor bezoekers een speurtocht klaar. 7 vragen en opdrachten zorgen er voor dat jong en oud alle hoeken van de kinderboerderij bezoekt. Zo moeten ze onder meer op zoek gaan naar het grootste konijnenras op de kinderboerderij. Voor wie de antwoorden inlevert, wacht er iets lekkers.

De dag begon al vroeg, rond 10.00 uur konden kinderen met boer Winand Beex de dieren gaan voeren. Met een kruiwagentje mochten ze mee de dierenwei in. Ook konden ze een ‘koe’ melken. Dat het voorjaar in aantocht is, ziet iedereen in de stal waar in een lekker warme kast kuikentjes onder een lamp rondscharrelen. Ze zijn op 27 maart geboren.

Angel

In de wei houdt koe Iris een oogje op Boris die in de nacht van 1 op 2 april na een draagtijd van 9 maanden is geboren. Toen beheerster Viola Waardenburg zondagmorgen arriveerde, liep het kalfje al bij de moeder. Imker Leo Hendriks vertelt om 11.00 uur alles over bijen aan ruim 30 belangstellenden. Hij vertelt onder meer dat bijen vroeger in een korf werden gehouden, maar tegenwoordig in een kast. In de kast zitten ramen waarin de bijtjes de honing doen. “Heb jij ook bijen bij?”, vraagt een jongetje. “Nee, het is nu nog te koud voor de bijen”, legt de imker uit. Dan vraagt hij of iemand weet hoeveel bijen er in één kast zitten. Iemand roept 1000, maar dat blijkt aan de lage kant. “Er zitten net zo veel bijen in als er mensen in Veldhoven wonen. Een kleine 50.000, vertelt de imker. Hij vertelt ook dat je nooit naar een bij of wesp moet slaan, want dat vinden ze niet leuk. En als je gestoken wordt, niet de angel vastpakken om die er uit te halen. Nee, de angel moet je er met je nagel uitwippen, zo blijft het gif in de angel.

Beheerder Viola Waardenburg ziet het met haar vaste teamleden Winand Beex en Marly Treurniet allemaal met tevredenheid aan. “We zijn blij met het mooie weer. Vorig jaar regende het op deze dag, maar nu is het lekker druk. En daar doen we het allemaal voor.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen