Enkele honderden boekenliefhebbers trotseren de hitte in Oerle

Foto: Veldhoven Nieuws

De echte boekenliefhebbers waren zaterdag niet weg te slaan bij de boekenmarkt van de Koers van Oers. Op het plein van basisschool Sint Jan Baptist konden zij naar hartenlust graaien in talloze dozen met boeken.

De thermometer tikt de 34 graden aan als de Veldhovense Astrid een boek van Agatha Christie uit een van de dozen vist. “Vroeger verzamelde ik de boeken van Agatha Christie, maar ik heb ze nog niet allemaal. We komen vandaag met het gezin wat boeken voor de vakantieperiode scoren.” En dat lukt de familie prima. Er is voor elk wat wils en dat resulteert al snel in 2 winkelmandjes vol boeken.

De openluchtmarkt trok vorig jaar zo’n 350 bezoekers. Dit jaar zijn het er vanwege de hitte wat minder. Het grootste deel van het aanbod staat rondom 3 enorme Amerikaanse eiken die voor de broodnodige schaduw zorgen met deze temperaturen. Redactielid Maikel Willemsen heeft bij de entree rond 16.00 uur 220 bezoekers langs zien komen. Een daarvan is Emile van Dommelen. De inwoner van Meerhoven is met de fiets gekomen en was vorig jaar ook van de partij. “Toen was ik er voor het eerst. Ik tikte er een leuke titel van Bob den Uyl op de kop. Daarom ben ik er nu weer.” Hij zoekt vooral in de categorie Literatuur. Bij de keuze van een boek gaat hij vaak af op recensies. “Thuis heb ik 5 kasten vol met boeken. Maar ik heb er ook al veel opgeruimd.”

Ondanks de mindere opkomst toch vrolijke gezichten bij de kassa. Vrijwel alle bezoekers gaan niet met lege handen naar huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen