Museum ’t Oude Slot viert ook CityFest

Foto: Museum 't Oude Slot

Zaterdag 23 en zondag 24 september staat Veldhoven in het teken van het CityFest. Ook museum ’t Oude Slot staat  bol van de activiteiten. Bezoek aan het museum is dit weekend gratis.

 Programma zaterdagmiddag 23 september

Zaterdagmiddag om 13.00 uur gaat het programma spetterend van start met de Braziliaanse klanken van ‘Banda Loco’, een gezellige sambaband die sinds 2001 met veel plezier samba en samba-reggae speelt. De band verzorgt enkele optredens én een mini workshop. Iedereen is welkom om mee te doen. Enthousiast geworden door de sambaklanken? Grijp je kans en doe mee met een van de trommelworkshops van Djembé Agogo. Nel en Nick zijn de experts die ervoor zorgen dat de energie en het plezier ervan af spatten. Kom ook lekker samen trommelen! Tussen de muzikale optredens en workshops door verzorgen leden van de vrijwillige Brandweer Veldhoven demonstraties over hun vakgebied. Wat precies? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de situaties waarbij de brandweer hulp verleent.

Programma zondagmiddag 24 september

De zondagmiddag staat bij museum ‘t Oude Slot helemaal in het teken van het trekharmonica- en mondharmonicafestival. Dit festival trekt elk jaar een groot aantal muzikanten die samen muziek komen maken. De trekharmonica en de mondharmonica spelen de hoofdrol, maar alle ondersteunende muziekinstrumenten zijn welkom om mee te spelen. Lekker op het terras of op het open podium. Alle muziekgenres komen voorbij, van luisterliedjes met een knipoog, folk, blues, klassiek, tango, meezingers, Tex-Mex tot Franse chansons. Muzikaal, divers én gezellig met een zachte G. Het museumcafé is de hele dag open. Muzikant of luisteraar; iedereen is welkom tussen 13.00 – 17.00 uur.

Hoogtepunten middagprogramma

  • Open podium met spontane optredens in alle soorten en maten
  • Optreden van het Helmondse Mondharmonica Orkest
  • Expositie trekharmonica’s uit Oost-Europa van Jan HoogAntink
  • Optreden Wouter Kuyper op trekharmonica (tot ca. 14.30 uur)
  • Optreden ‘Windroos’, (15.00 tot ca 15.15 uur)
  • Verkoop/tentoonstelling trekharmonicabeeldjes

 

Kijk voor het volledige programma op www.museumoudeslot.nl.

 

Bekijk ook het museum

Museum ’t Oude Slot is gevestigd in een hoefijzervormige boerderij, rond 1800 gebouwd op de fundamenten van het vroegere ‘Slot’ van de Heren van Zeelst. In de historische boerderij en de  bijgebouwen kun je de vaste museumcollectie bekijken. Deze bestaat uit volkskunst, beeldcultuur en gebruiksvoorwerpen uit het vroegere leven in de Kempen. In de grote schuur tonen we verrassende tijdelijke exposities. En in de mooie museumtuin staan diverse moderne kunstwerken. Graag tot ziens op het mooiste plekje van Veldhoven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen