Lezing over slimmer omgaan met water

26 sep 2023, 11:13 Nieuws
slimmer omgaanmet water
Wat doet een waterschap en wat kun je zelf doen om water te besparen. Dat en meer komt aan bod tijdens de lezing die Mado Ruijs van Waterschap de Dommel op 28 september geeft in Bibliotheek Veldhoven.
Droogte en hoosbuien zijn het nieuwe normaal. Dat hebben we de afgelopen zomers wel gemerkt in onze regio en ver daarbuiten. In juni werden we zelfs nog opgeroepen om liever niet de tuin sproeien en geen zwembadjes te vullen vanwege de aanhoudende droogte.
Is het echt zo slecht gesteld met ons (drink)water en wat kunnen we zelf doen om water te besparen? En wat doet een waterschap precies? Mado Ruijs van Waterschap de Dommel geeft antwoord op deze vragen. Verder vertelt ze onder meer wat een waterschap precies doet en wat mensen zelf kunnen doen om water te besparen. En natuurlijk is er voldoende ruimte voor het beantwoorden van alle vragen.
De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap de Dommel en het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) Veldhoven-Eindhoven-Vessem.
Praktische informatie
De lezing is op donderdag 28 september van 19.00-20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven.
Entree is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/water
Over KennisMakers
Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Iedereen met een passie of specifieke kennis op een bepaald gebied, die ook interessant kan zijn voor anderen, kan zich aanmelden als KennisMaker. In de Bibliotheek kan de kennis dan gedeeld worden met anderen.