Mary van Loon presenteert boek in bibliotheek

Foto: Mary van Loon

De Veldhovense schrijfster Mary van Loon presenteert op vrijdag 15 december haar boek in de Bibliotheek Veldhoven en vertelt over haar vaarreis door Nederland.

Mary van Loon is met haar partner vijf maanden op reis geweest over de binnenwateren van Nederland. Vanaf Kerkdriel via de Maas, de Waal en de IJssel naar de Hanzesteden. Ze heeft de  provincie Groningen bezocht met het prachtige Schildmeer, maar ook het Lauwersmeer, en de Friese Meren. Een prachtige tocht van ca. 1.200 kilometer.

Ze beschrijft in haar boek ‘Opzienvarende verhalen voorbij de horizon’ mooie natuurgebieden en andere historische steden en dorpen. Ook schrijft ze over de daarbij behorende geschiedenis, gebruiken, architectuur, musea en andere wetenswaardigheden. Verder komen ook het vaarplezier en de ontmoetingen met interessante en inspirerende mensen aan bod.

Tijdens de boekpresentatie vertelt Mary hierover en wordt haar boek feestelijk gelanceerd. Het is dan ook te koop en kan naar believen door haar gesigneerd worden. De prijs is € 25,-.

Praktische informatie

De boekpresentatie is op vrijdag 15 december van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden via e-mail: [email protected]

Over Mary van Loon

Mary is in 1962 geboren in Eindhoven en woont in Veldhoven. Ze komt uit een taalgezin en haar vader, Cees van Loon (1932-1995), is zijn hele werkzame leven in dienst geweest bij de Eindhovense Drukkerij. Eveneens zat hij in een commissie, die over de spelling van de Nederlandse taal gaat.

Ze schrijft al vele jaren artikelen voor bladen over natuurbelevingen. Ook heeft ze artikelen geschreven over klassieke kunstschilders voor de leerlingen en de website van de klassieke schilderschool van haar partner en klassiek kunstschilder Peter Maas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen