Informatieavond over de ziekte van Parkinson

Foto: Bibliotheek Veldhoven

Steeds meer ouderen, maar ook jongeren, krijgen Parkinson. In de bibliotheek vindt op donderdagavond 25 januari hierover een informatieavond plaats. Bezoek is gratis na aanmelding.

Het aantal mensen met de ziekte van Parkinson stijgt alarmerend. Vergeleken met 10 jaar geleden is het aantal patiënten in Nederland met 30% toegenomen. Het gaat niet alleen om ouderen, ook jonge mensen krijgen steeds vaker Parkinson.

Behandelmethoden

Tijdens deze informatieavond krijgen bezoekers onder meer antwoord op de volgende vragen: Wat is de ziekte van Parkinson en wat is Parkinsonisme? Wat gebeurt er in je brein en je lijf als je te maken krijgt met Parkinson? Welke aanpassingen zijn nodig? Heeft de wetenschap al behandelmethoden of medicijnen ontwikkeld die de ziekte kunnen vertragen?

Spreker is Kim Rijkelijkhuizen, Parkinsonverpleegkundige van het Máxima MC in Veldhoven. In samenwerking met een neuroloog behandelt ze patiënten met Parkinson/Parkinsonisme van het beginstadium van de ziekte tot opname in een verpleeghuis.
Ook medewerkers van SWOVE (Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven) zijn aanwezig om te vertellen wat deze stichting kan betekenen voor Parkinsonpatiënten en mensen in hun omgeving.

Praktische informatie
De informatieavond over Parkinson is op donderdag 25 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/parkinson

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen