47 jaar bij Philips betekende veel verhuizen voor Mary Eggenhuizen-Jannes

26 jan 2021, 10:05 Nieuws
img 7215
Begin deze maand maakte Mary Eggenhuizen-Jannes haar laatste werkdag voor Philips. Daarmee kwam er voor de Veldhovense een einde aan een dienstverband van 47 jaar.
De Veldhovense werd in 1956 geboren aan de Blaarthemseweg in Eindhoven. Na de basisschool en de leao ging ze werken. “Na een kort dienstverband bij een andere werkgever solliciteerde ik als 17-jarige bij Philips. Op 1 december 1973 startte ik bij een Philips-onderdeel dat werkte voor Philips Medical Systems in Best. Ik werkte er als statentypiste. Met nog een collega zat ik de hele dag achter een typemachine. In 1976 verhuisde ik met de hele afdeling naar een nieuw gebouw in Best. Daar kreeg ik de functie secretaresse.”

Mooiste periode

Gaandeweg deed het computertijdperk zijn intrede. Zo maakte Mary in 1981 kennis met de tekstverwerker met floppydisks. Op de afdeling Services werkte ze met het systeem Spapamos. “Daarin plaatsten we bestellingen. Ik deed er ook onderhoud aan de software.” Achteraf vindt ze de 16 jaar bij Services de mooiste periode uit haar carrière bij Philips. “Het systeembeheer vond ik heel leuk werk, maar ik had er ook veel leuke collega’s.”

Verhuizingen

In 1978 verhuisde ze van Eindhoven naar de Seinehof in Veldhoven. Nu woont ze al weer sinds 1998 in Oerle. Verhuizingen binnen het Eindhovense bedrijf lopen als een rode draad door haar werkzame leven. Van Eindhoven naar Best, van Best naar de Boschdijk om na nog enkele verhuizingen op de High Tech Campus terecht te komen. Haar laatste functie was die van sales support officer. “Vanaf maart 2019 heb ik thuis gewerkt. Nu worden de werkzaamheden van onze afdeling naar Polen verplaatst. Het was niet mijn keuze om nu al te stoppen met werken want we hadden een heel leuk team bestaande uit 6 mensen. Begin januari had ik mijn laatste werkdag en ging ik met vervroegd pensioen. Aan het idee ben ik al gewend omdat ik al thuis werkte. Een afscheidsfeestje of etentje komt er nog wel, dat is toegezegd.”
mary carnaval
Al met al kijkt ze met een goed gevoel terug op 47 jaar Philips. “Bij Philips Healthcare maken ze met onder meer MRI- en CT-scanners mooie producten. Ik heb de hele evolutie ervan mogen meemaken.”
Nu ze met vervroegd pensioen is, krijgt ze meer tijd voor hobby’s. “Fotografie is lang een hobby geweest. Die ga ik nu weer oppakken. Ook tuinieren vind ik leuk. Verder is er nu tijd om het huis een keer op te ruimen.”