Prijzen Reflectionday uitgereikt in basisschool Op Dreef

Foto: Veldhoven Nieuws

Wethouder Jeroen Rooijakkers reikte donderdag 8 februari de Reflectionday prijs uit. Basisschool Op Dreef was gastheer voor de 20 leerlingen die in de prijzen zijn gevallen.

13 Basisscholen in Veldhoven hebben meegedaan aan Reflectionday die startte op 1 december 2023. Kinderen kregen een verkeersles van ongeveer 25 minuten waarin zichtbaarheid en reflectie centraal stond. Hierna ontvingen zij allemaal een reflecterend hesje. Tot 21 januari konden de kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten die ze konden laten aftekenen op een stempelkaart. Bij het inleveren van de stempelkaart ontvangen de kinderen een kleine attentie. Er is ook een geldprijs voor degenen die het beste hebben gepresteerd, deze prijs is donderdag uitgereikt.

Bij de prijsuitreiking waren Jeroen Rooijakkers en Jan van Schijndel aanwezig. Jan is de ontwikkelaar van dit project. Verkeersveiligheid vinden we in Veldhoven belangrijk en daar werken we hard aan. Dat doen we bijvoorbeeld door educatie en diverse verkeersveiligheidsacties en -campagnes in te zetten. Vooral schooljeugd is kwetsbaar in het verkeer. Kinderen moet je een goede basis bieden om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarom hebben alle kinderen bij de start een reflecterend hesje gekregen.

Ook het bestuur van Veldhoven Samen Verkeersveilig was aanwezig. Zij nemen onder meer de verkeersexamens af en onderschrijven het belang van Reflection Day.

Project Reflectionday

Reflectionday is een project dat door VanSchijndelAdvies (VSA) is ontwikkeld. Zichtbaarheid en reflectie staan hierin centraal en zorgen voor een betere verkeersveiligheid. De dag is een aanvulling op de landelijke fietsverlichtingscampagne. Tijdens de donkere dagen is het belangrijk dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dat kan heel eenvoudig door reflectiematerialen, zoals hesjes te gebruiken. Door goed op te vallen neemt de verkeersveiligheid alleen maar toe. Reflectionday is een project in de winterperiode en loopt van 1 december 2023 tot en met 21 januari 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen