Brons voor Niëlle Vroegh op Turkish Open

Foto: MundoTaekwondo

Een week na het zilver in Oostenrijk, stond Niëlle Vroegh weer op het podium. Dit keer pakte de Veldhovense brons op het Turkish Open Taekwondo Kampioenschap in Antalya.

Een knappe prestatie want de Turkse sportsters zijn geoefende taekwondoka’s die leven voor de sport en professioneel worden getraind en begeleid.

Taekwondo is in Turkije, na voetbal, de 2e meest beoefende sport en wordt beoefend door vele duizenden geregistreerde sporters (in totaal hebben ze een kleine miljoen beoefenaars)! Turkije kent Nationale kampioenschappen met 100 tot +200 deelnemers in een gewichtsklasse! In Nederland ben je al blij met 2 tot 8 deelnemers. Alleen dit feit al was voor ons de reden om naar dit kampioenschap af te reizen onder het motto “wil je de beste worden, dan ga je naar de beste”.

Aan het Turks Open namen +1700 sporters deel! De status van dit kampioenschap is ook af te lezen aan de deelname van sporters uit liefst 60 landen waaronder sterke selectieteams uit o.a. Iran, Jordanië, Pakistan, Oezbekistan, Saudi Arabië, Kazakhstan, Palestina, Bosnië, Tsjechië, Frankrijk, Spanje, India, Engeland en Indonesia.

De poule waarin Niëlle uitkwam, kende 18 sporters met deelnemers uit Iran, Croatia en Turkije. Met name de Turkse tegenstandsters behoorden tot podiumwinnaars 2023 in de junioren klasse. Niettemin wist Niëlle ook nu weer bijna zonder moeite de 1e twee partijen te winnen. In de halve finale zette ze ook een zeer aanvallend spel in maar kwam ze moeilijk tot scores. Niettemin een dik verdiende en overtuigend behaalde bronzen plak. Met 2 medailles uit 2 wedstrijden weer een bijzondere aanvang van dit seizoen!

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen