Omgaan met angst – Psysalon Veldhoven 14 maart

Foto:

De Psysalon van donderdag 14 maart staat in het teken van ‘Omgaan met angst; inzichten en (h)erkenning’.

Inzichten en (h)erkenning

Dat knagende gevoel dat ons remt. Die knoop in je maag voor een presentatie, die zenuwen voor een nieuwe uitdaging? Die verstikkende vrees voor spinnen of hoogtes? De spanning die je voelt wanneer je verwacht wordt bij een sociale gelegenheid. Dat is angst in actie. Ontdek hoe we niet alleen de angst herkennen, maar ook die verborgen inzichten ontdekken. Laten we samen in gesprek gaan om juist eens in te zoomen op deze angstige momenten.

Psysalon

Psysalon heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom.
(Ervarings-)deskundigen gaan met behulp van gespreksleider Wil van der Laak met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen de (ervarings-) deskundigen voeren het gesprek maar ook de bezoekers worden actief betrokken zich te mengen in het gesprek. Op deze manier hoor je ook de verhalen van andere mensen om jou heen.

Angsten en fobieën

Angst is een natuurlijke emotie die optreedt als reactie op mogelijke gevaren, of ze nu echt zijn of niet. Het is een noodzakelijke functie dat ons waarschuwt en ons in staat stelt om voorzichtig te zijn in situaties die als bedreigend worden ervaren. Dit gevoel kan afwisselend zijn, van lichte zorgen tot intensere gevoelens van schrik.

Fobieën zijn intensere vormen van angst die gericht zijn op een specifiek(e) situatie, object of activiteit. Het gaat verder dan bezorgdheid en leidt vaak tot vermijdingsgedrag. Voorbeelden van fobieën zijn hoogtevrees, angst voor spinnen, sociale fobieën, vliegangst, angst voor insecten. Terwijl angst een bredere term is die verwijst naar een algemeen gevoel van bezorgdheid, is een fobie een intense vorm van angst die gericht is op iets specifieks.

Hoe ervaar jij dit? Praat erover tijdens deze Psysalon en ontdek, ik ben niet de enige!

Psysalon vindt plaats op donderdag 14 maart 2024 tussen 19:00 en 21:00 in Veldwijzer. Het adres is Sterrenlaan 15 in Veldhoven. De zaal is open om 18:45 en er staat koffie en thee klaar.
Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht. Voor aanmelden en meer informatie over de Psysalon kunt u mailen naar [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen