Veldhovenaar Stefan Donker wint Norway Trail 2024

Foto: Stefan Donker

In het Noorse Lenningen heeft Stefan Donker met zijn sledehonden de Norway Trail gewonnen. De Veldhovenaar toonde zich met zijn honden de sterkte van het internationale deelnemersveld.

De Norway Trail vond van 3 tot en met 9 maart plaats in Lenningen. Stefan was met een poule van 8 hounds naar Noorwegen afgereisd. Daaruit selecteerde hij voor de wedstrijden steeds 6 honden die de slee moesten trekken. Hij fokt de dieren op werklust en sociaal gedrag.

Sledehonden hebben het nooit koud, ze helemaal happy als ze de sneeuw zien. De temperatuur was er overdag rond het vriespunt, vertelt Stefan die net terug is van de wedstrijd. “Ideaal is een temperatuur van -5. Een hond zweet niet en kan zijn warmte niet goed kwijt. Als het koud is, lukt dat veel beter. En ze zijn helemaal in hun element als ze voor je kunnen werken.” In Nederland trainen ze met een kar in de bossen, maar als de temperatuur boven de dertien graden is, wordt er zelfs niet getraind met de dieren vanwege de te hoge temperatuur.

Met een camera op de slee maakte Stefan spectaculaire beelden van de wedstrijd. Bekijk hier het filmpje.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen