Veldhovense haaksters hebben last van diefstal

Foto: Veldhoven Nieuws

De Veldhovense dames Florry van Hulst en Bethje van de Gevel Zetten zich in voor de voedselbank. Ze haken allerlei leuke dingen. Die liggen te koop in een vitrinekast in de voortuin aan Burcht 34. De laatste tijd wordt er uit gestolen.

Het kastje is een stukje handwerk van Hout van Gijs, het bedrijf van de zoon van Bethje. Florry en Bethje haken bijna dagelijks en vaak krijgen ze hulp van Ine Bergefurt, de zus van Florry. De dames vinden het een gezellige sociale bezigheid. Al keuvelend haken de creatievelingen de mooiste dingetjes, zoals onderzetters, omhaakte waxinelichthouders, knuffels en geurzakjes. Soms wisselen ze ook patronen uit. Bethje haakt ook vaak tijdens het tv kijken. Florry vindt rust en ontspanning in het haken.

Omdat je niet alles kunt houden wat je maakt, besloten de dames een goed doel te steunen door hun creaties te gaan verkopen. “Door de hoge prijzen moeten steeds meer mensen een beroep doen op de voedselbank. Daarom hebben we besloten om Voedselbank Veldhoven te steunen”, legt Florry uit. Dankzij de inzet van social media is de verkoop al goed op gang gekomen. Florry: “Er komen hier veel mensen door de straat gewandeld, dus we hebben wel publiek.”

Kopers kunnen betalen via een qr-code of contant in een afgesloten laadje. En de verkopen gaan goed want ze hebben in december al 600 euro over kunnen maken aan de Voedselbank in Veldhoven. Maar dat had meer kunnen zijn, weet Florry. “Afgelopen Kerst lag de inhoud van ons kastje helemaal overhoop. Er bleken een aantal onderzetters, gemaakt van glittergaren, verdwenen te zijn. Begin februari was het weer zover. Toen misten we 2 kraamcadeautjes: kleine rammelaars.”

Cameratoezicht

En het werd van kwaad tot erger. “Eind februari verdwenen er in één keer 8 eiermutsjes inclusief het doosje, 2 paaskippen en een paashaas. Toen was ik best wel boos en verdrietig. Je bent met z’n allen bezig voor het goede doel en dan halen mensen je spullen weg.” Ten einde raad hebben ze nu een camera laten  installeren. “Het is eigenlijk van de zotte, maar we weten niet wat we anders nog kunnen doen.” Een sticker met de tekst ‘cameratoezicht’ moet onverlaten er nu van weerhouden om nog iets te stelen uit het kastje. De dames laten zich door de tegenslagen niet uit het veld slaan en gaat vol goede moed verder. “Je moet vooruit denken. We zijn nu ook al weer bezig voor Moederdag”, besluit een optimistische Florry.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen