Geitenkijkdagen trekken veel bezoekers

Foto: Veldhoven Nieuws

Ruim 800 bezoekers passeerden zaterdag 16 maart de kassa bij ’t Geitenboerke aan de Toterfout. Het voeren van lammetjes en geiten blijft een favoriete bezigheid van vooral de jongste bezoekers.

Op Aswoensdag werden de eerste lammetjes geboren. Nog dagelijks komen er nieuwe bij. De tellers staat nu op circa 550, schat geitenboer Christ Schippers. “We verwachten er in totaal zo’n 750 dit jaar. Binnenkort gaan we de laatste groep geiten scannen om te kijken of ze zwanger zijn.”

De geitenkijkdagen in maart zijn een drukke tijd voor eigenaren Christ en Marleen Schippers. Elke weekend in deze maand kan iedereen het bedrijf bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur. En door de week komen de scholen. “Vanaf carnaval hebben we vrijwel dagelijks een school, bso of kinderopvang op bezoek gehad. Die krijgen eerst een film te zien, krijgen een drankje en een rondleiding op het bedrijf. Dat is heel leuk om te doen”, vertelt Christ.

Zaterdag 16 maart was met ruim 800 bezoekers een drukke dag. De drukste dag van de maand telde zelfs meer dan 1000 bezoekers. Kinderen kunnen een lammetje een flesje melk geven en de geiten brokjes voeren. Verder kan de jeugd er volop spelen. Er zijn een paar springkussens, een glijbaan en skelters en tractoren. En voor wie honger heeft is er de smikkeltent. Hier kan men onder meer een geitenhamburger kopen. Ook is er geitenijs in de smaken aardbei, chocolade en vanille. Dat laat ’t Geitenboerke van de melk van zijn geiten maken bij Ijssalon San Marco.

Oma Petra en opa Hennie van Ham uit Wintelre zijn deze zaterdag met de kleinkinderen Tijs, Lien en Jur aanwezig. “Vorig jaar zijn we ook geweest”, zegt Petra, “Lien wil nu zien of de lammetjes van vorig jaar gegroeid zijn. Dit is heel leuk voor de kinderen.”

Deze hele maand zijn de geitenkijkdagen nog te bezoeken op zaterdag en zondag. De laatste van de tien dagen valt op Eerste Paasdag. Dan is ook de paashaas aanwezig en mogen de kinderen paaseieren zoeken tussen de lammetjes.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen