Gratis webinar: Ontspannen de dag door!

Miriam Maijers (l) en Christel Lubse
Miriam Maijers (l) en Christel Lubse
Foto: Christel Lubse

Christel Lubse en Miriam Maijers verzorgen op 26 maart een online webinar over het belang van ontspanning en geven tips en tools om voldoende ontspanmomenten in te zetten. Wel even aanmelden om de link te ontvangen.

Welbevinden, lekker in je vel, is de basis van alles! De basis van alles? Hoe zo dan? We vertellen het je graag. Zoals professor Ferre Laevers (Leuven) het zegt: ‘Je als een vis in het water voelen’. Voelt een kind zich goed, dan is dat duidelijk te zien. Op vele manieren toont het dat het gelukkig is. Kinderen met een hoog welbevinden beleven plezier, aan elkaar en aan de dingen, ze genieten. Ze stralen vitaliteit en tegelijk ontspanning en innerlijke rust uit. Ze stellen zich open en ontvankelijk op voor wat op hen afkomt. Ook zijn ze spontaan en durven zichzelf te zijn. En ze zijn veerkrachtig. Veerkracht is belangrijk, het helpt je te herstellen van stress, spanning en van tegenslag.

Maar wat nou als je niet lekker in je vel zit?

Iedereen zit wel eens even of een tijdje niet lekker in zijn vel. We herkennen dit allemaal wel. Als je langere tijd niet lekker in je vel zit dan ga je daar wel last van krijgen. Emoties zullen sneller, vaker en heftiger alle kanten opvliegen. Stress en spanning nemen de overhand. Onzekerheid steekt de kop op. Ontspannen lukt moeilijker.

Tijdens Veldhoven Gezond (23 maart t/m 20 april) verzorgen Christel Lubse en Miriam Maijers ontspanlessen op verschillende kinderopvanglocaties en basisscholen in Veldhoven. Beiden hebben jarenlange ervaring als leerkracht en weten als geen ander hoe belangrijk ontspanning is naast inspanning. Wist je dat voldoende slaap, voldoende beweging, gezonde voeding maar ook voldoende ontspanning belangrijke pijlers zijn voor een gezond leven? En dat ontspanning vaak de pijler is die vaak op de achtergrond raakt? Wist je dat we juist ontspanning nodig hebben naast inspanning?

Tijdens de gastlessen maken professionals en kinderen kennis met eenvoudige ontspanningsoefeningen. Ook thuis kun je gemakkelijk ontspanningsoefeningen inzetten.

Naast de lessen geven ze ook twee keer een praktisch online webinar zodat je als professional en als ouder bewuster ontspanningsoefeningen leert in zetten.

Nieuwsgierig naar deze webinars? In 45 minuten vertellen zij over het belang van ontspanning en ontvang je praktische tips en tools om voldoende ontspanmomenten in te zetten.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 26 maart. Om 15.00 uur kunnen leerkrachten en pedagogisch medewerkers aansluiten en om 19.45 uur ouders. Meld je aan door mailtje te sturen naar [email protected]. Je ontvangt een link voor deelname.

Daarnaast kunnen ouders zich met hun kind (6 t/m 12 jaar) aanmelden voor de ouder-kind beleefworkshop. Tijdens deze workshop ga je samen met je kind ontspanoefeningen ervaren die je makkelijk gedurende de dag in kan zetten maar die ook zeker kunnen helpen om ontspannen te kunnen slapen. Deze workshop is op woensdag 10 april van 15.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 13 april van 10.00 tot 11.00 uur. aanmelden via [email protected] . Alle activiteiten zijn gratis.

Naast dat Christel (praktijk Christel Lubse coaching & Training) en Miriam (praktijk Oog voor Kind) werken als leerkracht zijn zij ook allebei kindercoach in Veldhoven aan de Provincialeweg 47.

Maak samen het verschil door ontspanning bewust(er) in te zetten!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen